Octogenarul bătăuş. La 84 de ani a fost condamnat pentru lovire

Individul a declarat în faţa judecătorilor că nu pleacă de acasă fără să ia o şurubelniţă la el, în caz că ar avea nevoie să se apere.

miercuri, 31 iulie 2019, 01:50
2 MIN
 Octogenarul bătăuş. La 84 de ani a fost condamnat pentru lovire

Curtea de Apel Iaşi a pus punct unui proces mai puţin obşnuit. Un bărbat de 84 de ani, din Iaşi, care locuieşte pe Bulevardul Independenţei, a primit o pedeapsă de 9 luni de închisoare cu amânare fiind găsit vinovat de lovire şi alte violenţe. Pensionarul a mai fost obligat de jucători să îi achite daune de 5.000 de lei celui pe care l-a agresat, un vecin de al său. 

Agresiunea comisă de Mihai Munteanu a fost plasată de anchetatori pe 15 mai 2016, şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere din scara blocului C1-5. „Instanţa reţine că, în momentul în care s-au întâlnit, inculpatul o abordează pe persoana vătămată, discut cu aceasta, gesticulând foarte mult şi având o atitudine agitată, spre deosebire de persoana vătămată care are o atitudine calmă faţă de inculpat“, se arată în motivare. La un moment dat, având o şurubelniţă în mână, individul loveşte victima în zona gâtului, cauzându-i acestuia o tăietură superficială.

Victima a fost, ulterior incidentului, la Institutul de Medicină Legală şi a obţinut un document conform căruia a suferit răni ce au avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. „Inculpatul a recunoscut comiterea faptei, arătând faptul că a avut o discuţie în contradictoriu cu persoana vătămată întrucât bănuia că aceasta ar fi pus persoane necunoscute să-l agreseze fizic. Totodată, inculpatul a declarat faptul că l-a lovit pe T.C.C. cu o şurubelniţă, pe care o avea asupra sa întrucât anterior acestui eveniment a fost agresat pe stradă de persoane necunoscute şi despre care a arătat că o foloseşte doar cu scopul de a se apăra“, se mai arată în motivare. 

Comentarii