Odiseea lui Linas prin Europa

marți, 26 mai 2020, 01:43
4 MIN
 Odiseea lui Linas prin Europa

 

Fundaşul Klimavicius era aşteptat aseară în Copou. Pe drumul spre Iaşi, lituanianul care locuieşte la Vilnius, a mai trecut prin trei capitale europene şi încă un oraş, acoperind 1.100 de kilometri într-o zi şi jumătate. Breeveld, Cabral şi Luckassen au fost mai norocoşi, ei venind din Olanda cu o singură haltă, în Danemarca. Toată echipa a ieşit bine şi la al doilea rând de teste pentru COVID-19

Fotbalistul Politehnicii Iaşi, Linas Klimavicius, nu va uita prea repede modul în care s-a întors la echipă după ce antrenamentele, întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, au fost reluate. Aseară târziu, jucătorul lituanian era aşteptat în Iaşi după un drum de poveste. Plecat duminică, la prânz, din capitala Lituaniei, Vilnius, unde locuieşte, fotbalistul a zburat la Riga, capitala Letoniei, iar de acolo la Oslo, capitala Norvegiei, unde a dormit. Ieri dimineaţă, Klimavicius s-a îmbarcat într-un avion spre România pe ruta Oslo – Bucureşti. Din Capitală, urma un alt avion, care era aşteptat să ajungă în Iaşi ieri, după închiderea ediţiei, cu o haltă la Cluj. Trăgând linie, cei circa 1 100 de kilometri dintre Vilnius şi Iaşi au fost străbătuţi cu avionul într-o zi şi jumătate, pe un drum pe care au mai fost presărate alte patru oraşe, trei dintre acestea fiind capitale!

Mai norocoşi, din punct de vedere al rutei, au fost alţi trei jucători ai Politehnicii, Nicandro Breeveld, Rodny Lopes Cabral şi Kevin Luckassen. Aceştia au ajuns duminică seara în Iaşi după un drum început din Amsterdam (Olanda), care a mai cuprins o singură schimbare, la Billund, în Danemarca.

Toţi cei patru jucători amintiţi nu vor avea însă permisiunea de a intra la antrenamente. După ce au pierdut şi săptămâna trecută de pregătire, din cauza lipsei soluţiilor de transport, Breeveld, Cabral, Luckassen şi Klimavicius vor mai lipsi încă două săptămâni din Copou, ei fiind obligaţi să stea în această perioadă în izolare, la domicilii.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al cincilea jucător străin care nu a reuşit să ajungă în Iaşi, Gai Assulin, până ieri nu era clar când acesta va sosi. Există posibilitatea ca israelianul care locuieşte în Anglia să vină în această săptămână în Iaşi. În cazul lui Assulin, situaţia este şi mai complicată decât în cazul celor patru jucători străini amintiţi. Israelianul a dezamăgit crunt şi când a mai fost folosit de Poli, problemele sale fizice fiind evidente. Ţinând cont de faptul că Assulin ar putea începe antrenamentele aproape de jumătatea lunii viitoare, antrenorul Mircea Rednic va avea şanse infime să se mai bazeze în acest sezon pe mijlocaşul în vârstă de 29 de ani. Ciudat, deşi înainte de a veni la Poli, în toamna trecută, Gai Assulin nu mai jucase de mai bine de un an şi jumătate, fosta conducere a Politehnicii i-a oferit fotbalistului un contract până în vara anului viitor! Altfel, fotbaliştii ieşeni şi angajaţii clubului implicaţi în procesul de pregătire al echipei au trecut cu bine şi de testele pentru COVID-19 făcute sâmbătă. A fost al doilea rând de teste, după cele de pe 15 mai, iar la finalul săptămânii în curs va mai fi efectuată încă o testare a întregului grup.

Până atunci, antrenamentele vor continua la fel ca săptămâna trecută, când a fost reluată pregătirea, în condiţii speciale de lucru şi cu echipa cantonată la un hotel din Iaşi. (Ovidiu MINEA)

 

Termen pe 1 iunie, cu voie de la Nyon

UEFA a prelungit, ieri, până la 1 iunie termenul acordat asociaţiilor naţionale pentru comunicarea planului de reluare a competiţiilor, informează site-ul oficial al FRF: „ Având în vedere anunţul autorităţilor române prin care situaţia va fi reevaluată la fiecare două săptămâni şi luând în considerare posibilitatea relaxării măsurilor, FRF a solicitat ca termenul de 25 mai, impus de UEFA pentru comunicarea calendarului competiţional, să fie prelungit până la data de 1 iunie. UEFA a acceptat azi cererea Federaţiei Române de Fotbal”, se menţionează pe site-ul citat. Prelungirea acestui termen va fi utilă şi pentru o analiză a implementării actualului protocol medical în ceea ce priveşte antrenamentele. Este posibil ca în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc miercuri, să se decidă calendarul, pentru a fi transmis în timp util la UEFA. Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei weekend-ul 13-14 iunie.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii