Oficial: O directoare de şcoală din Paşcani va fi numită şefă în ISJ Iaşi

vineri, 01 septembrie 2023, 12:56
2 MIN
 Oficial: O directoare de şcoală din Paşcani va fi numită şefă în ISJ Iaşi

Prima zi de toamnă a adus nominalizarea a doi noi inspectori școlari adjuncți. Astfel, Inspectoratul de pe strada Nicolae Bălcescu va fi condus de „generalul” Luciana Antoci, care va fi ajutată de adjuncții Gabriela Nedelcu, Sergiu Constantin Enea și Florentin Ciobotaru. 

De remarcat că toți trei sunt directori ai unor instituții de învățământ și, de asemenea, toți trei sunt și consilieri locali – la Pașcani, Tg. Frumos, respectiv Iași
Gabriela Nedelcu, directorul Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani, ne-a confirmat numirea în această calitate chiar după ce a ieșit din clădirea inspectoratului.

Absolventă a Facultății ieșene de Filosofie, Gabriela Nedelcu a optat pentru o carieră în învățământ, în domeniul educației și asistenței psihopedagogice specializate. Este membră a Consiliului Consultativ Iași pentru învățământ special și a Colegiului Psihologilor din România.

În plan politic, a fost deputat din partea PSD în mandatul 2004-2008, viceprimar al municipiului Pașcani în mandatul trecut, iar acum consilier local.
Profesorul de istorie Sergiu-Constantin Enea este directorul Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Tg. Frumos. După absolvirea Facultății de Istorie-Geografie a universității sucevene, a venit ia Iași, pentru master și apoi doctorat, la Universitatea „Al.I. Cuza”.

La fel ca noii săi colegi, Florentin Ciobotaru conduce o instituție de învățământ – Liceul de Arte „Octav Băncilă”, unde a fost adjunct până în 2015, când a fost nominalizat la Inspectoratul Școlar Județean. De atunci, s-a suspendat din funcție, așa cum vor face acum Gabriela Nedelcu și Sergiu Enea, cele două calități de conducere de la ISJ și școli fiind incompatibile.

Comentarii