Omul Păianjen a fost bătut de un localnic care a crezut că vrea să-i fure cârnaţii din pod

marți, 28 ianuarie 2020, 20:50
3 MIN
 Omul Păianjen a fost bătut de un localnic care a crezut că vrea să-i fure cârnaţii din pod

* Nici două săptămâni până la decernarea Premiilor Oscar; cinematografia se află din nou în lumina reflectoarelor din întreaga lume, aceasta fiind perioada în care filmele sunt răsplătite cu premii, de la Globuri de Aur la statuete în formă de cetăţean chelios care înfige o rangă într-un capac de canal. Aceasta e şi perioada în care unii cineaşti amatori de pe la noi se gândesc tot mai serios să facă şi ei filme, cu care să participe la festivalurile viitoare şi să scoată măcar un ban de buzunar, pentru consumaţie:

* La Machitori există un club al cinefililor numit "Terentino" (denumirea vine atât de la Tarantino, cât şi de la Terente); pasionaţii, cu experienţă în filmările la nunţi, botezuri şi cumătrii, lucrează în prezent la un film interzis minorilor. Din câte spune regizorul, nu este film erotic, ci unul în care "se fumează, se consumă alcool şi se prezintă un comportament obscen", conform Codului Audiovizualului; mai exact, e vorba despre o selecţie de scene surprinse de camera de supraveghere din bufetul comunal.

* Cineaştii din Consumatori încearcă în aceste zile să se pună de acord şi să înceapă lucrul la un film cu supereroi; din nefericire, primele probe le-au tăiat avântul: actorul care a încercat să zboare ca Superman a ajuns la spital, în ghips, cel căţărat pe zidul unei case, ca Omul Păianjen, a fost chelfănit de proprietar, care a crezut că vrea să-i fure cârnaţii din pod, iar actorul care a vrut să-l imite pe Jason Momoa în Aquaman a fost scos din gârlă aproape fără suflare.

* Şi iubitorii filmului din Chercheliţi lucrează la un film cu supereroul Aquaman, dar ei încă n-au stabilit care va fi superputerea personajului principal: că s-a lăsat de alcool şi nu mai bea decât apă minerală sau că n-a pus în viaţa lui gura pe apă, întocmai ca un alt îndrăgit supererou, Beatman. Celălalt supererou care va apărea în film, în rolul de ajutor al lui Aquaman, va fi localnicul poreclit "Iron Man", având superputerea că poate fura şi vinde într-o singură noapte o tonă de fier vechi.

* Cameramanul de ocazii fericite din Puturoşi a avut o idee care a schimbat complet modul de abordare a relaţiilor interumane privite subiectiv prin obiectivul camerei de filmat. Profitând de scăderea vigilenţei nuntaşilor pe fondul consumului, el a surprins în premieră secvenţe tabu: număratul darului şi comentariile socrilor, concursul dintre mire şi naş "Care face mai sus", din pisoarul localului, sau obiceiul "sforăitul miresei" pe patul nupţial. El a filmat şi a doua zi, până la prânz; imaginile vor fi incluse în noua superproducţie "Marea Mahmureală Contraatacă".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii