Opt blocuri de 12 etaje vor fi ridicate pe strada Aurel Vlaicu. Vor avea 504 apartamente

miercuri, 27 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Opt blocuri de 12 etaje vor fi ridicate pe strada Aurel Vlaicu. Vor avea 504 apartamente

Piaţa imobiliară îşi continuă ritmul alert de dezvoltare cu proiecte de amploare care apar aproape săptămânal. Aproape în fiecare cartier se construiesc în prezent imobile de locuinţe, iar cea mai nouă iniţiativă face referire la ridicarea a numai puţin de 8 blocuri de locuinţe cu 12 etaje în cartierul Aviaţiei. 

Potrivit unor detalii din Planul Urbanistic Zonal (PUZ), publicate ieri pe site-ul municipalităţii, vor fi amenajate 63 de apartamente în fiecare bloc, în total fiind vorba despre 504 apartamente. Proiectul este propus de firma CCI Construct Company SRL, o societate înfiinţată în 2016. Pe site-ul firmei se arată că societatea este implicată în construirea de blocuri în zone precum Păcurari, Nicolina şi Bucium. Noul proiect ar urma să fie implementat pe o suprafaţă de aproape 1,5 ha pe str. Aurel Vlaicu 83, iar terenul se află la circa un kilometru de Doi Băieţi. În prezent, zona are un caracter predominant industrial, iar clădirile din imediata vecinătate a terenului au un regim de înălţime cu maximum două etaje.

Proiectul urbanistic prevede amenajarea a 8 corpuri de clădire, legate două câte două, pentru fiecare corp fiind prevăzut demisol, parter şi 12 etaje şi o înălţime maximă de 40 metri. Patru dintre corpuri se află la str. Aurel Vlaicu, iar celelalte patru, imobile ce vor avea şi un nivel în subteran, sunt în spatele acestora. În ceea ce priveşte locurile de parcare, dezvoltatorul a prevăzut un loc de parcare pentru fiecare apartament, 331 dintre acestea urmând a fi amplasate în subteran, iar 173 la nivelul solului. Din totalul suprafeţei de 14.617 mp, parcajele supraterane vor ocupa 2.032 mp, spaţiile verzi vor pe 3.111 mp, circulaţiile auto pe 2.656 mp, parcuri de joacă pe 737 mp, iar suprafaţa aleilor pietonale va ajunge la 2.933 mp. În acelaşi timp, cele opt blocuri vor ocupa o suprafaţă de 3.080 mp. Deocamdată, planul urbanistic a fost lansat spre consultare publică, iar cei interesaţi de proiect pot trimite sesizări/recomandări Primăriei în termen de 10 zile de la afişare. 

 

 

Comentarii