Optimism debordant la Politehnica

miercuri, 20 februarie 2019, 02:43
3 MIN
 Optimism debordant la Politehnica

 

Căpitanul Cosmin Frăsinescu şi colegii săi cred cu tărie că pot obţine calificarea în play-off

 

Cele două victorii obţinute de Politehnica Iaşi în ultimele etape, contra lui Gaz Mediaş, acasă, şi Viitorul Constanţa, în deplasare, au sporit încrederea fotbaliştilor ieşeni în ceea ce priveşte calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal. Poli, care se află la un singur punct de locul VI, mai are de jucat două partide cu adversari aflaţi în criză, CFR Cluj şi FC Hermannstadt. Cele două echipe nu au obţinut vreo victorie în 2019 şi se confruntă cu multiple tensiuni interne.

Prezent la emisiunea Divizia Locală, difuzată de Digi 24 Iaşi, fotbalistul Politehnicii, Cosmin Frăsinescu, s-a arătat optimist înaintea meciului de sâmbătă, cu echipa clujeană: “Suntem conştienţi că CFR are o echipă foarte bună, este campioana en-titre, au jucători de o calitate extraordinară. Acum, însă au probleme. Şi la club şi la echipă. Sunt frustraţi, nu au reuşit nicio victorie în acest început de an. Putem profita de acest lucru. Contează foarte mult şi starea noastră de spirit, atitudinea pe care o vom avea, replica pe care o vom da. Suntem optimişti, mai ales că atmosfera este foarte bună. Am legat două victorii, am depăşit rapid duşul rece din meciul cu Dinamo”. Căpitanul echipei ieşene crede că Poli poate avea şanse de accedere în play-off chiar dacă nu câştigă maximum de puncte: “Planul e să câştigăm ambele meciuri rămase. E posibil însă să ajungem în play-off şi cu patru puncte, printr-o conjunctură. Putem să ne calificăm şi cu 38 de puncte. Anul trecut nu am fost niciodată pe locul VI, unde am urcat, cu şansă, după ultima etapă. Nici anul acesta nu am fost până acum în primele şase, poate se repetă ceea ce s-a întâmplat anul trecut”.

Frăsinescu, jucător care a împlinit recent 34 de ani, a comentat prelungirea recentă a  contractului cu Politehnica: “Mă bucură foarte mult că oamenii de aici au încredere în continuare în mine. Încerc să-mi aduc contribuţia la rezultatele echipei, nu doar să fiu trecător… Un an mai merge sigur, vom vedea anul viitor dacă se va mai putea. Toate la timpul lor”. Cosmin Frăsinescu a mai precizat că nu a luat vreo decizie legată de ceea ce va face după ce va abandona cariera de jucător, însă a spus că este tentat de a se implica, pe linie managerială, la o academie de genul celei pe care o are Gică Hagi la Constanţa.

 

Gardoş în echipa etapei

Site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a realizat, la finalul rundei cu numărul 24, echipa etapei, o etapă agitată în care FCSB şi CFR Cluj au pierdut puncte importante, Dinamo a ratat participarea în play-off, iar Politehnica Iaşi a obţinut o victorie importantă, pe terenul Viitorului. Din echipa realizată de specialiştii din Ligă, face parte şi fotbalistul Politehnicii, Florin Gardoş, adus în acest sezon de la CSU Craiova. Despre Florin (30 de ani), site-ul LPF notează: “A făcut cel mai bun meci de la revenirea în Liga 1 Betano. Intervenţiile sale ne-au amintit de evoluţiile din peroada când îmbrăca tricoul FCSB, în urma cărora a fost transferat în Premier League”. Gardoş face cuplu de fundaşi centrali cu clujeanul Andrei Mureşan, care a deschis scorul pentru CFR în partida de sâmbătă, cu CFR Cluj. Echipa arată astfel: Pigliacelli (Craiova) – Martic (Craiova), Gardoş (Poli), Mureşan (CFR), Radunovic (Astra) – Golofca (Botoşani), Gorobsov (Concordia), Fabbrini (Botoşani), Ştefan (Sepsi) – Alibec (Astra), Tandia (Sepsi). “Antrenorul” echipei este Liviu Ciobotariu (FC Botoşani)
 

Comentarii