Ordin de protecţie: o femeie ascunde cuţitele din casă de frica soţului

marți, 22 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Ordin de protecţie: o femeie ascunde cuţitele din casă de frica soţului

O ieşeancă din Pârcovaci a ajuns să ascundă cuţitele din casă pentru ca soţul violent să nu pună în pericol vieţile ei şi a celor doi copii. În cele din urmă, ea s-a adresat instanţei, cerând emiterea unui ordin de protecţie împotriva acestuia. 

Femeia a arătat, în faţa magistraţilor Judecătoriei Hârlău că, pe fondul consumului de alcool, soţul devine agresiv cu ea şi cu copiii, o îmbrânceşte şi o ameninţă cu moartea. În fiecare seară, înainte de întoarcerea bărbatului acasă, femeia ascunde cuţitele, ca acestea să nu-i fie la îndemână.

Declaraţiile femeii au fost întărite de mama acesteia, care locuieşte în aceeaşi curte şi care a fost adesea martoră la scandalurile provocate de bărbat.

"În majoritatea statelor europene, violenţa domestică începe să fie eradicată în special prin grija statelor asupra victimelor, asupra consilierii psihologice a acestora, asupra pedepsirii şi conştientizării comportamentului de către agresori, dar şi prin prisma investirii în reintegrarea persoanelor agresate. În România, acest comportament încă are o tendinţă de normalitate, mai ales în zonele rurale. Instanţa constată că, deşi agresiunea de faţă este singura raportată organelor judiciare, pârâtul nu este la prima abatere de acest fel, obişnuind să exercite un comportament deviant faţă de reclamantă şi copii şi în trecut. Instanţa accentuează faptul că victima reclamantă prezintă o stare de temere evidentă din moment ce pârâtul exercită ameninţări asupra acesteia, reclamanta precizând că îi este frică de pârât şi că a introdus o cerere de divorţ", au consemnat judecătorii.

Aceştia au decis ca, timp de patru luni, bărbatului să i se interzică apropierea la mai puţin de 50 de metri de soţia şi copiii săi, ca şi de locuinţa acestora. În acest interval, bărbatul ar putea locui în Mălăieşti, satul din Gropniţa de unde provine. 

Comentarii