Ordinul de racolare dat de Ponta a ajuns la Iaşi. Iaca cum!

sâmbătă, 12 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Ordinul de racolare dat de Ponta a ajuns la Iaşi. Iaca cum!

Nu credeţi? Iaca ce spune unul din cooronatorii ProRomânia pe Iaşi, fostul suptprifect Abalaşi, vechi membru de partidoi dar de vreun an plecat de-acasă mai curat şi mai uscat, prin vecini: 

“În această seară m-am întâlnit cu mulţi prieteni, intelectuali de stânga, care au venit şi s-au plâns de stilul nedemocratic din PSD Iaşi. Îi cunosc pe toţi că fiind oameni oneşti, profesionişti… Le-am propus un proiect ambiţios pentru Iaşi. Chiar au fost încântaţi… Nu au fost întrebuinţaţi de camarila Dragnea-Dăncilă, la Iaşi reprezentată de Popa Măricel cu toată mafia lor de înavuţiţi. Nu au fost necesari pentru că sunt cinstiţi, nu ştiu să fure. Nu ştiu să stea drepţi în faţa liderului suprem al Moldovei, Ionel Arsene. Le promit că în ProRomânia vor fi ascultaţi şi valorificaţi”.

Cine sunt primii care au răspuns glăsciorului de sirenă buimacă al fostului suptprifect? Hmm, hai că discutăm cu lista în faţă data viitoare. Să se mai adune la spuză, nu de alta…

Nu vă mai amăgiţi: ciolanul e împărţit deja, de mult!

Că tot vorbim de cum se va împărţi caşcavalul, ia’n cetiţi aicea repejor. Să revenim aşadar la politichia cea de toată zilele, aia naţională, ca să tragem concluzia finală. Băbăeţi şi băfetiţe, ştiţi ce ne amuză pe noi cel mai tare de când a căzut tanti? Cum tătă lumea face şi desface scenarii, analize, păreri experte etc. despre ce şi cum va fi. Şi asta când, aflaţi aicea de la Mandea că ştie ce spune, totul s-a negociat deja până la ultima centimă. Iar lucrurile vor merge cam aşa: Iohannis îl va numi întâi premier pe Şică Mandolină. Va cădea însă la vot în parlament, că aşa e stabilit. Ponta&co vrea el să aibă guvern un an, ca să aibă cu ce aspira grosul din partidoi, şi, doi la mână, nici liberalii nu vor acuma să se bage. deci totul nu-i decât o regie. Başca Şică va putea spune apoi: vedeţi, am vrut la guvernare, dar nu s-a putut!

Apoi alegerile prezidenţiale trec fără ca Iohannis să aibă un Ponta la butoane, care poate fi incomod şi poate pune probleme, după care, reales fiind, îl va lăsa pe Ponta să-şi facă o majoritate cu hartan mare din PSD şi cu ALDE, şi să pună şi premier un an. Asta, socoate Ponta, ca să poată până în 2020 să se instaleze el ca lider al stângii, ambiţiile lui nefiind mari acum, între 2020-2024 el vrând cică să stea cumincior în Opoziţie, ca după, în 2024, să ia şi guvern şi prezident, socoate el. A, am uitat de USR: mda, ei tura asta nu-s nici într-o socoteală, că au lipsit de la blat…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii