Până la o clădire nouă pentru Spitalul de Boli Respiratorii, șefii județului renovează Secția Pașcanu

Clădirea veche de 170 de ani, aflată pe Lista monumentelor istorice, urmează să fie consolidată și eficientizată energetic.

sâmbătă, 16 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Până la o clădire nouă pentru Spitalul de Boli Respiratorii, șefii județului renovează Secția Pașcanu

După scoaterea la licitație a contractului de renovare a celei mai noi clădiri a Spitalului de Pneumoftiziologie, de lângă UMF, Consiliul Județean caută acum un proiectant pentru documentația necesară refacerii unui alt corp de clădire a aceluiași spital, Secția Pașcanu. Este vorba de obținerea avizelor și acordurilor stabilite prin Certificatul de Urbanism, inclusiv elaborarea proiectului tehnic și a Certificatului de Performanță Energetică a clădirii din Tătărași unde funcționează Secția Pașcanu. 

Suma alocată pentru toate aceste servicii este 2,35 milioane de lei. Durata contractului va fi de 90 de zile, la care se vor adăuga doi ani, pe parcursul cărora firma proiectantă va asigura asistența tehnică în timpul șantierului. Ofertele pot fi înscrise până pe 18 octombrie.

Cu patru luni în urmă, consilierii județeni au aprobat actualizarea devizului general pentru corpul de clădire de pe strada Spital Pașcanu. Clădirea construită între anii 1850-1858, astăzi monument istoric, trebuia consolidată și renovată în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 în parteneriat cu raionul Telenești. Aleșii județului au fost de acord cu dublarea costurilor, de la 28 de milioane, devizul stabilit și adoptat în plenul CJ în aprilie 2018, la 58,6 milioane de lei, TVA inclus, pentru includerea pachetului în Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.

Amintim că la începutul acestei luni a fost lansată și licitația de atribuire a contractului de proiectare și construire a unei clădiri noi pentru spital. Dacă va fi atribuit și va obține și finanțare europeană prin Programul Operațional Sănătate, contractul se va derula pe o perioadă de trei ani, iar Spitalul de Boli Respiratorii va funcționa pe terenul de aproximativ 4 hectare din Bucium unde se află acum Secția Exterioară „Dr. Clunet”. Proiectul evaluat la aproape 900 de milioane de lei, inclusiv dotările, va reuni secțiile spitalului – în total 350 de paturi – sub un singur acoperiș.

Cititi si: CJ Iaşi a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noului Spital de Boli Respiratorii. Investiţie de 460 de milioane de lei

Comentarii