Pandemie de mesaje pe telefoanele parlamentarilor împotriva certificatului verde

vineri, 19 noiembrie 2021, 02:56
2 MIN
 Pandemie de mesaje pe telefoanele parlamentarilor împotriva certificatului verde

Deputatul USR de Iaşi crede că aleşii AUR sunt cei care au făcut publice telefoanele tuturor parlamentarilor, pentru a li se trimite mesaje de la antivaccinişti

 

„PNL şi PSD şi-au dat mâna, dar măcar dacă ar fi făcut-o ca să ne scoată din criza sanitară. Vedem însă amânări de săptămâni pe certificatul verde. Ajunsesem la un compromis, în care statul să suporte costul testelor pentru care care nu s-au vaccinat”, a declarat ieri Cosette Chichirău, referindu-se la criza politică şi la „dezastrul pe care îl face PNL în coaliţie cu PSD”. Deputatul USR a spus, pe de altă parte, că telefoanele aleşilor sunt inundate de mesaje în care se solicită pe diferite tonuri, imperativ, agresiv sau patetic, să respingă impunerea certificatului verde. De altfel, în mediul online a circulat o listă care conţine numerele de telefon ale parlamentarilor, în special ale celor din partidele care susţin introducerea documentului ce atestă vaccinarea sau imunizarea naturală împotriva Covid-19. Cosette Chichirău bănuieşte că lista a fost alcătuită de colegii parlamentari de la AUR, care au acces la bazele de date din legislativ. Potopul de mesaje a venit în valuri, la fel ca pandemia. Cum se anunţa ziua dezbaterii legii, cum intrau o sumedenie de mesaje. Intervenea amânarea, apoi ciclul se relua, a povestit deputata ieşeană.

Amintim că proiectul de lege referitor la obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a fost respins la Senat, săptămâna trecută. Decizia finală va fi luată însă la Camera Deputaţilor, în prima parte a săptămânii viitoare, iar, dacă proiectul va fi adoptat, legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Comentarii