Pandemie, izolare şi fum vesel de grătare

sâmbătă, 09 mai 2020, 09:41
3 MIN
 Pandemie, izolare şi fum vesel de grătare

A început luna mai, în care, de obicei, românii inaugurau sezonul estival şi ieşeau la iarbă verde, la grătare. În acest an treaba a fost mai de pandemie; deţinem informaţii despre cum s-au descurcat producătorii în faţa cererii de preparate specifice!

În aceste vremuri de restrişte mulţi compatrioţi nu-şi permit nici strictul necesar, adică măşti şi mănuşi, darămite mititei şi ceafă; din fericire, există oameni de bine care s-au gândit la păturile defavorizate: patronii unei firme de textile au scos pe piaţă la preţuri accesibile oricui măştile antivirale din pânză impregnată cu miros de grătar! Tot ei au comercializat, înainte de Paşti, măşti cu aromă de miel şi cozonac.

                                                        *         *         *

Am aflat că, din cauza românilor care au cumpărat hârtia igienică din magazine, unii producători de mezeluri au rămas fără materie primă, deci nu mai pot face crenvuşti, mici şi parizer, deşi numărul de comenzi online a crescut. Deoarece furnizorii nu mai trimit fum lichid din import, pentru mezelurile afumate, unii le stropesc cu apa în care au spălat scrumierele.

                                                        *         *         *

În ultima vreme firma de preparate din carne "Marele Mic" a fost asaltată de mii de comenzi on-line din partea unor clienţi bucuroşi că micii la caserolă le vor fi livraţi acasă. O babă vecină cu sediul firmei, care stă la geam şi spionează de după perdea, jură că, în ultima lună, pe poarta firmei au intrat 15 kilograme de carne de porc de la furnizori, din care s-au scos măcar patru tone de mici boiereşti de porc-vită-oaie.

                                                        *         *         *

Din pricina furnizorilor, mulţi producători de mezeluri au rămas fără maţe de umplut cârnaţii, dar s-au descurcat, cumpărând baloane lungi, frumos colorate, din diversele magazine de jucării on-line ori chiar din farmacii. Patronii unei asemenea firme au fost amendaţi după ce s-a descoperit că, neavând baloane, umpleau cu amestec de cârnaţi mănuşi chirurgicale folosite!

Comentarii