Papa Francisc: Violenţa împotriva femeilor nu este iubire

luni, 10 mai 2021, 07:30
1 MIN
 Papa Francisc: Violenţa împotriva femeilor nu este iubire

„Aroganţa duce la o degenerare a iubirii, la abuzul faţă de ceilalţi, la a face să sufere persoana iubită. Mă gândesc la dragostea bolnavă care se transformă în violenţă şi la câte femei sunt victime ale violenţei astăzi. Aceasta nu este iubire. A iubi aşa cum ne iubeşte Domnul înseamnă a aprecia persoana din jurul nostru şi a-i respecta libertatea, a o iubi aşa cum este, nu aşa cum vrem să fie”, a spus Papa Francisc la sfârsitul liturghiei de duminică, potrivit agenţiei ANSA, citate de Rador.

„Urmăresc cu o îngrijorare deosebită evenimentele care se petrec la Ierusalim. Mă rog ca acesta să fie un loc de întâlnire şi nu de ciocniri violente, un loc de rugăciune şi pace. Invit pe toată lumea să caute soluţii comune, astfel încât identitatea multireligioasă şi multiculturalismul Oraşului Sfânt să fie respectate şi frăţia să predomine. Violenţa generează doar violenţă. Destul cu ciocnirile!”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a vorbit şi despre beatificarea lui Rosario Livatino: „Astăzi, la Agrigento a fost beatificat Rosario Angelo Livatino, martir al dreptăţii şi credinţei, care a slujit comunitatea ca un judecător drept ce nu s-a lăsat niciodată corupt. S-a forţat să judece, nu pentru a condamna, ci pentru a aduce pe calea cea bună. Munca sa l-a pus mereu sub pavăza lui Dumnezeu, motiv pentru care a propăvăduit Evanghelia, până la moartea sa eroică. Exemplul său trebuie să stea în faţa tuturor, în special a magistraţilor, ca un stimulent pentru a fi loiali apărători ai legalităţii şi ai libertăţii”.

Cititi si: IPS Teodosie, discurs agresiv despre femei: Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia nu ar fi născut în dureri

Comentarii