Pasagerul unui avion care venea din Olanda a murit când a aterizat la Iaşi

marți, 30 octombrie 2018, 02:49
1 MIN
 Pasagerul unui avion care venea din Olanda a murit când a aterizat la Iaşi

Un bărbat de 67 de ani, care venea cu avionul de la Eindhoven la Iaşi, a murit în timpul aterizării, în urma unui stop cardiac.

Însoţitoarele de bord spun că bărbatul a vorbit cu ele şi părea să se simtă bine înainte de a începe aterizarea, atunci când i-au verificat centura de siguranţă. Imediat după ce avionul a ajuns în aeroport, acestea au constatat însă bărbatul nu mai reacţionează, şi au sunat la 112.

Un echipaj de terapie intensivă mobilă aparţinând SMURD se afla în apropiere pentru a prelua un pacient cu infarct adus de elicopter de la Bacău, astfel că au intervenit imediat şi au început manevrele de resuscitare. Timp de 60 de minute, medicii au încercat să-l facă pe bărbat să-şi revină, însă acesta nu a reacţionat la niciun stimul, şi a fost declarat decesul.

„Un echipaj SMURD a fost solicitat la Aeroportul din Iaşi în cazul unui bărbat în vârstă de 67 de ani care se afla în stop cardio-respirator. Medicii au intervenit foarte repede şi l-au resuscitat timp de o oră, însă fără nicio reuşită“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Nu se ştiu cu exactitate care au fost cauzele care i-au adus moartea bărbatului, dar trupul acestuia a fost dus la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii