Patronii ieşeni din HoReCa nedumeriţi privind relaxarea socială

vineri, 29 mai 2020, 15:58
2 MIN
 Patronii ieşeni din HoReCa nedumeriţi privind relaxarea socială

Pandemia îi pune la grea încercare pe cei care plănuiau să se căsătorească anul acesta.

Având în vedere faptul că Ministerul Afacerilor Interne anunţa la mijlocul lunii mai că în perioada care urmează nu va fi momentul unei relaxări generale astfel încât să se poată organiza evenimente cu sute de persoane, ci doar cu un număr restrâns, ieşenii s-au văzut nevoiţi să le reprogrameze pentru anul viitor.

Patronii de restaurante din Iaşi arată că aşteaptă un document oficial care să reglementeze modul în care ar urma să se relaxeze restricţiile impuse de COVID-19, pentru a scăpa cu toţii de incertitudinea cu privire la modul în care se vor desfăşura evenimentele pe viitor.

„Am auzit şi eu că este vorba despre o reprogramare a evenimentelor, dar momentan nu avem nicio dispoziţie oficială. Bineînţeles, era evident că se vor reprograma. Au început să mai sune ieşeni care se arată interesaţi de organizarea unui eveniment, dar solicită date doar cu caracter informativ, pentru că oamenii nu ştiu ce urmează pe parcurs, se gândesc că vor apărea modificări. Întreabă despre preţuri, dar nimic concret. Sperăm că în perioada următoare se vor debloca din ce în ce mai mult treburile şi vom începe să ne apropiem de realitate. Va fi o perioadă de tranzit, cu măsurile şi bulversările specifice”, a spus pentru „Ziarul de Iaşi” Cristian Stanciu, proprietarul hotelului Astoria.

Constantin Rădeanu, patronul restaurantului La Castel, consideră că restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus au fost de bun augur, însă nu pot dura la nesfârşit, întrucât impactul economic pentru sectorul HoReCa va fi enorm. „Şi clienţii solicită reprogramarea evenimentelor, pentru că este de la sine înţeles că autorităţile nu vor permite prea curând adunări cu 300-400 de oameni. Noi avem programări şi pe 2022 făcute, dar programări noi nu se mai fac, lumea este speriată, nu ştie ce se va întâmpla. Problema este că cei care vor dori o programare pentru anii viitori nu prea mai găsesc sâmbete libere la restaurantele din judeţul Iaşi, pentru că rezervările pentru aceste zile au fost făcute cu ani înainte. Noi am fost nevoiţi să renunţăm la o parte din personal, pentru că ei erau calibraţi pentru astfel de evenimente, mai mari. Dacă situaţia nu se va ameliora, probabil vom mai disponibiliza câţiva oameni”, a spus Constantin Rădeanu, patronul restaurantului La Castel.

Comentarii