Patru ieşeni au dosare penale din cauza alcoolului la volan

luni, 05 iulie 2021, 01:58
3 MIN
 Patru ieşeni au dosare penale din cauza alcoolului la volan

Patru dosare penale au fost întocmite de poliţiştii ieşeni pe numele unor persoane domiciliate în judeţul Iaşi pentru conducerea unor vehicule pe drumurile publice, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. La finalul săptămânii trecute, în perioada 2-4 iulie, poliţiştii ieşeni au luat parte, pe raza judeţului, la acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie, de menţinere a siguranţei rutiere şi salvarea de vieţi omeneşti.

 

Agenţii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi au fost la datorie şi la finalul săptămânii trecute, iar în perioada 2-4 iulie au depistat, pe drumurile judeţului, patru persoane care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Depistaţi pe raza municipiului Iaşi, dar şi în localităţile Popricani, Tătăruşi şi Todireşti, pe numele celor patru persoane au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii au constatat că un bărbat găsit băut la volan avea suspendat dreptul de a conduce, fapt pentru care la dosarul penal a fost adăugată şi săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În noaptea de 3 spre 4 iulie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit, pentru un control de rutină, pe raza municipiului Iaşi, o maşină condusă de un tânăr în vârstă de 29 de ani. Agenţii de poliţie au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, fapt pentru care şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest. O valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat avea conducătorul auto, care a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei exacte. Pe numele tânărului de 29 de ani a fost întocmit un dosar penal.

Acelaşi scenariu a fost constatat de poliţişti şi la Popricani. În noaptea de 3 spre 4 iulie, agenţii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru un control, pe raza comunei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani. Şi acest conducător auto emana halenă alcoolică, iar poliţiştii au descoperit o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testării cu aparatul alcooltest. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Alte două dosare penale pentru conducerea unor vehicule, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost întocmite de agenţii de poliţie din Paşcani pe numele unor bărbaţi de 22, respectiv 34 de ani. În noaptea de 3 spre 4 iulie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au oprit pentru efectuarea unui control de rutină un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, pe raza comunei Tătăruşi. Conducătorul auto emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal.

Pe 3 iulie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru un control un tânăr în vârstă de 22 de ani care se afla la volanul unei maşini. Şi în acest caz poliţiştii au constatat că tânărul şofer consumase băuturi alcoolice, iar controlul cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Comentarii