Derapaj criminal în curba de la AMRS

Patru morţi la miezul nopţii: cine este şoferiţa inconştientă? (VIDEO-FOTO)

sâmbătă, 18 iunie 2022, 01:50
5 MIN
 Patru morţi la miezul nopţii: cine este şoferiţa inconştientă? (VIDEO-FOTO)

Femeia care a omorât patru muncitori de la Citadin a fost băgată după gratii aseară, după multe „peripeţii”. Adina Iuliana Ghervase, în vârstă de 39 de ani, este cercetată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Ea a băgat în mormânt patru angajaţi de la Citadin care lucrau la asfaltarea unei guri de canal, în curba dintre Petru Poni şi AMRS, spre Fundaţie. 

După ce a fost scoasă cu greu dintre fiarele contorsionate ale maşinii Alfa Romeo cu care a gonit dinspre Valea Lupului către Fundaţie, ea a fost transportată la spital, apoi a plecat. A fost găsită de către poliţişti, după multe ore de căutări: se afla la o cafea intr-un centru comercial.. Cei patru muncitori erau aşteptaţi acasă de către soţii şi copii.

Cititi si: Iată lista morților de la Citadin, uciși de șoferița beată

Filmul tragediei în care au murit un inginer şi trei muncitori de la Citadin începe în jurul orei 12 noaptea, atunci când Adina Iuliana Ghervase este observată de vecini că pleacă de acasă băută. Ea se urcă în autoturismul firmei la care lucra ca agent comercial, un Alfa Romeo. Cu o oră înainte, din apartamentul acesteia plecase „unul dintre concubinii săi”, după cum au afirmat vecinii. Aceasta era divorţată; cu primul soţ avea un copil de 13 ani iar cu un alt concubin, un băiat de patru ani.

Cititi si: Doliu la Citadin după accidentul de azi-noapte. Angajaţii, trimişi acasă

Femeia a mers glonţ prin oraş, după cum arată camerele de luat vederi din oraş, aproape 160 km/h pe unele porţiuni. În curba de la AMRS, femeia s-a speriat de ceva deoarece a lăsat volanul din mâini, iar maşina a lovit bordura trotuarului, a urmat trotuarul, s-a lovit de colţul unei case, apoi a izbit grupul de muncitori care se aflau adunaţi în jurul unei guri de canal.

Cititi si: Ea este şoferiţa care a omorât cei patru muncitori, in Pacurari. Era băută!

Soferinta criminala s-a izbit mai intai de zidul unei case, iar apoi a ricosat in masina Citadin

Unii dintre ei aveau lopeţi, târnăcoape, mături, şi dădeau cu smoală porţiunea decupată din jurul capacului canalului, urmând să aplice bitum. În apropiere de ei se afla parcată o autoutilitară încărcată cu unelte şi scule. Autoturismul scăpat de sub control a pulverizat pur şi simplu grupul de opt muncitori, dintre care nevătămat a scăpat doar şoferul autoutilitarei.

Cititi si: Accident cumplit în Păcurari. Patru muncitori de la Citadin au fost omorâți de o femeie băută

Imaginile de la locul accidentul sunt devastatoare

Autoturismul a lovit utilitara în cele din urmă, nu înainte de a prinde trei muncitori şi pe şeful punctului de lucru. Cei patru oameni omorâţi sunt inginerul Duca Nicolae Ciprian, de 48 de ani, muncitorii Ioan Cojocaru, 54 de ani, Bounegru Constantin de 45 de ani, şi Şutacu Gheorghe, de 48 de ani. „Victimele efectuau lucrări de reparaţii la carosabil, pe prima bandă. Programul de lucru pentru intervenţie începuse la ora 22. În jurul orelor 1.00, un autoturism particular, venind cu viteză mare, a urcat pe trotuar, unde s-a izbit de un imobil, apoi a ricoşat direct în echipa de muncitori. Conducerea ITM a fost prezentă la faţa locului imediat după producerea evenimentului, iar la acest moment cercetarea se află în derulare”, a precizat ieri Costel Grojdea, şeful ITM Iaşi.

Cititi si: Şoferiţa băută care a provocat cumplitul accident de azi noapte a fost reţinută pentru 24 de ore

Adina Iuliana Ghervase este soferita care a provocat cumplitul accident

Martorii care au ajuns în zonă imediat după producerea accidentului au avut parte de scene de groază. Un muncitor se târa pe stradă şi striga că nu vrea să moară deoarece are copii acasă, alţi muncitori se aflau inconştienţi pe trotuar, sau prinşi între autoturism şi autoutilitară. În acelaşi timp, şoferiţa se afla în autoturism şi se zbătea să iasă, ea fiind ajutată de pompierii de la descarcerare. După ce a fost transportată la spital, aici poliţiştii au pus-o să sufle în etilotest, reieşind o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. După câteva ore, femeia a semnat că nu vrea să facă investigaţii medicale şi, pentru că poliţiştii nu mai erau, a părăsit spitalul.

Cititi si: Drumul spre moarte. Viteza nebună cu care circula şoferiţa în Păcurari

Adina Iuliana Ghervase avea o alcoolemie de 0,42mg/l in aerul expirat

Ulterior, aceasta a dispărut, după ce şi-a închis telefonul mobil. Poliţiştii au căutat-o toată dimineaţa zilei de ieri, ba chiar şi pe concubilul ei. Vecinii de bloc din Valea Lupului au fost întrebaţi de poliţişti dacă au văzut-o, însă aceştia au negat. În jurul orei 12, tânăra şi-a deschis telefonul şi le-a spus poliţiştilor că se află la „o cafea în Palas” iar un echipaj a mers şi a adus-o la audieri. „În noaptea de 16 spre 17 iunie, am fost sesizaţi despre un accident rutier, soldat cu victime omeneşti, produs pe raza municipiului Iaşi.

CITESTE SI: Un medic de la Socola explică efectul alcoolului asupra reflexelor şoferilor băuţi

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un grup de lucrători care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă şi două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani şi o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului, 4 persoane au decedat, iar alte 4 au fost rănite.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii