Pe ce dată puteţi vizita gratuit muzeele ieşene

marți, 08 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 Pe ce dată puteţi vizita gratuit muzeele ieşene

Muzeele literare din Iaşi vor fi deschise în noaptea de 12 iunie pentru publicul care va dori să participe la maratonul vizitelor la instituţiile de cultură din cadrul Nopţii Europene a Muzeelor.

Astfel, pe 12 iunie, zi aleasă de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România pentru a sărbători Noaptea Europeană a Muzeelor, publicul va avea acces gratuit la o serie de muzee literare precum Muzeul "Ion Creangă" (Bojdeuca), Muzeul "Mihai Eminescu", Colecţia "Istoria teatrului românesc", Muzeul "Mihail Sadoveanu", Muzeul "Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul" şi Muzeul "Vasile Alecsandri" (Mirceşti).

Ieşenii vor putea vizita colecţiile muzeelor literare enumerate în intervalul orar 17.00 – 24.00.

"În acest an, ne alăturăm instituţiilor de cultură care au decis să primească publicul vizitator cum se cuvine, în cadrul acestui proiect muzeal european, invitându-i pe toţi cei interesaţi să treacă pragul clădirilor istorice, parte din reţeaua MNLR Iaşi", au precizat reprezentaţii Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Pe lângă muzeele literare, ieşenii au ocazia ca pe 12 iunie să viziteze şi muzeele din administrarea Complexului Muzeal Naţional "Moldova".

Muzeele din cadrul Palatului Culturii, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Etnografie al Moldovei, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii "Ştefan Procopiu" şi Muzeul de Artă vor fi deschise în intervalul orar 19.00 – 24.00. Palatul "Alexandru Ioan Cuza" Ruginoasa îşi va primi vizitatorii în intervalul orar 14.00 – 21.30.

Noaptea Muzeelor este iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, fiind un eveniment anual, care se desfăşoară anual pe 3 iulie.

Fiecare stat a confirmat sau nu această dată, luând în considerare evoluţia pandemiei de COVID-19 şi a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor acesteia. În acest an, în România, evenimentul are loc pe 12 iunie.

Comentarii