Pe cine şi-a luat Peni Hill consilier de networking, sau spune cu cine te însoţeşti ca să-şi spun cine eşti

miercuri, 19 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 Pe cine şi-a luat Peni Hill consilier de networking, sau spune cu cine te însoţeşti ca să-şi spun cine eşti

Un amic ne atrage atenţia cum că edilul şi-a luat consilier network media pe un individ cunoscut ca un cal breaz pentru acrobaţiile sale la limita legii: furturi de identitate online, hărţuiri şi fake-news-uri fiind câteva dintre acestea. 

Un potlogar crescut la şcoala şantajiştilor din târg, care încearcă să se legitimeze cu abilităţi de media booster, aşa cum hoţul de buzunare se legitimează cu mişcări de prestidigitaţie, iar escrocul sadea îţi suflă fumul de la ţigară între ochi în timp ce complicele său te caută în buzunare. Această pereche de hoţ şi complice se profilează aşadar când vedem graba cu care edilul l-a adus pe ipochimen în curtea proprie.

Cine-i ce în toată această şaradă, nu-i greu de ghicit, cum, iarăşi, nu-i greu de ghicit cine este păgubitul, adică boborul plătitor, făcut de parale, prin plata unui salariu mişelesc, făcut şi de voturi, prin intoxicare cu minciuni.

Această ultimă mişcare spulberă speranţa celor care credeau că Peni Hill mai este în stare de a-şi ispăşi nenumăratele păcate, adoptând, fie şi în extremis, o atitudine cu mai mult bun simţ şi virtute. Năravul din fire nu are lecuire, iar acest lucru este aşa de vizibil la cetăţeanul despre care vorbim în propoziţie, încât această manie de a se asocia cu toţi neisprăviţii ar trebui să i se treacă în buletin sau paşaport, cu dungă roşie, spre luarea aminte a orişicui care are de a face cu el.

La poliţia de frontieră este ca la ospiciu, şi asta nu-i totul

O dungă roşie ar trebui trasă pe gardul Poliţiei de Frontieră, dragi cititori, mai ales după ce tragedia de săptămâna trecută a arătat că ipochimenul care a comis o crimă cu sălbăticie fusese ţaigăr acolo, apoi se transferase la jandarmerie, pentru ca mai apoi să iasă la pensie în condiţii de vip, cu un şumuioc de parale la numai patruzeci şi ceva de anişori.

Spun sursele noastre că individul ieşise medical la mălaiul de pensie şi că practica asta este aşa de răspândită în instituţie, încât dacă i-ai lua la purecat pe cei care au ieşit mai devreme din sistem pe caz de boală, ai spune că acolo nu-i nicidecum o instituţie care se ocupă cu ordinea şi liniştea publică la frontieră, ci dimpotrivă, un ospiciu, sanatoriu sau alt asezamânt de boale.

Dar, iată, numai azi nu-i mâine, aşa că vă rugăm să va aşezaţi liniştiţi, să luaţi seminţe şi bere la pet, pentru că urmează să prezentăm alte cazuri de ţaigheri care s-au dat dilii să iasă la pensie, sau care, da, da, care, stimaţi telespectatori, au ieşit la pensie iar apoi au început a presta din nou, la aceeşi instituţiune. Ceea ce-i de-a dreptul pur şi simplu!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii