Pensionat la 45 ani, viitor deputat PSD: Pensie 5000 lei, leafa de sindicalist 14700

luni, 19 octombrie 2020, 14:28
1 MIN
 Pensionat la 45 ani, viitor deputat PSD: Pensie 5000 lei, leafa de sindicalist 14700

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, va deschide lista PSD Călărași pentru Camera Deputaților.

Pe drumul de cosmetizare a imaginii, PSD și-a pezentat, zilele trecute, noile achiziții care au prins locuri eligible pe listele pentru Parlament. În afara doctorilor Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, foarte vocalul lider sindical al polițiștilor va ajunge cu siguranță deputat.

Dumitru Coarnă s-a pensionat la vârsta de 45 de ani, iar acum primește, potrivit propriei sale declarații de avere, o pensie de 5.000 de lei. Pensia medie, lunară este, în România, de 1.436 de lei. Astfel, Coarnă – care a ieșit la pensie cu două decenii înaintea unui muncitor sau inginer – încasează patru pensii medii.

Coarnă a încercat să explice, în 2017, cum a fost posibil să iasă la pensie la numai 45 de ani cu o pensie uriașă.

„Eu m-am pensionat la 45 de ani pentru motive medicale. Nu am vrut eu, ci o comisie de medicină a Muncii a constatat. Mi-au spus: mă, băiatule, dacă vrei să mori, du-te la serviciu.  Am ajuns la cancer. Nu am vrut să spun acest lucru. Nu doresc nimănui să aibă nici boala mea, nici pensia mea”, a spus Coarnă la Antena 3 unde este o prezență obișnuită.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii