Comunicat de Presă

Pentru elevii de la Simionescu lectura înseamnă mai mult decât a citi. Ziua Națională a Lecturii: cum a fost marcată prima ediție

miercuri, 16 februarie 2022, 14:09
2 MIN
 Pentru elevii de la Simionescu lectura înseamnă mai mult decât a citi. Ziua Națională a Lecturii: cum a fost marcată prima ediție

Școala Simionescu a dovedit încă o dată – prin activitățile diverse și inspirate organizate de Ziua Națională a Lecturii – că are un adevărat “cult pentru carte”. 

Elevii au discutat cu multă curiozitate despre lectură și despre cărți în cadrul unei întâlniri cu scriitorul Dan Lungu, au adresat întrebări originale despre personaje, despre felul în care se naște un roman, fiind totodată încântați de oportunitatea de a fi față în față, în dialog, cu un creator de carte.

Pe toată durata zilei a fost organizat un stand de carte școlară cu vânzare, în colaborare cu librăriile Sedcom, iar până la finalul zilei aproape toate volumele au fost epuizate, interesul copiilor pentru carte depășind cu mult estimările făcute inițial.  

Elevii noștri au aflat ”Care-i faza cu cititul?”, întrebare la care a încercat să formuleze un răspuns în scrierile sale și bine-cunoscutul autor Liviu Papadima. Astfel, nu au lipsit din clase lecturile din texte consacrate, precum ”A patra inimă”, de Mircea Cărtărescu sau „Dans cu o carte”, de Gabriel Liiceanu  și nici recenziile de carte scrise de copii, pentru copii.

Cei mai mici elevi ai școlii au făcut primii pași spre bibliotecă, în cadrul întâlnirilor deosebit de atractive cu doamna Roxana COZMIUC, coordonatorul Biroului de Împrumut pentru Copii de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași. De ce avem nevoie de bibliotecă? Cum mă înscriu? Ce înseamnă o bibliotecă? Care sunt cele mai recente apariții potrivite vârstei mele? Cum le găsesc? au fost întrebările care și-au găsit răspunsul mult-așteptat.

O altă invitație la lectură a fost lansată de Clubul Prietenii cărții, unde copiii au citit și au discutat despre cartea „Bătrânul din lună”, de Grace LIN, un volum ce aduce în prim plan o poveste fascinantă despre prietenie, magie şi încredere.

Prin toate provocările lansate de Ziua Națională a Lecturii ne-am dorit ca elevii noștri să înțeleagă cu adevărat semnificația cuvintelor ce aparțin lui Andrei Pleșu – ,,Cărțile sunt felul oamenilor de a avea aripi, ca îngerii”.  

Comentarii