Permise anulate: şoferi beţi depistaţi după sesizările celorlalţi şoferi aflaţi în trafic

marți, 10 septembrie 2019, 01:50
1 MIN
 Permise anulate: şoferi beţi depistaţi după sesizările celorlalţi şoferi aflaţi în trafic

Alcoolul la volan face ravagii în judeţul Iaşi. În weekend, poliţiştii au prins mai mulţi şoferi la volan sub influenţa alcoolului. Printre aceştia sunt şi doi bărbaţi de 60 de ani, respectiv de 28 de ani, depistaţi după sesizări venite din trafic. Primul a fost depistat prin Bârnova, iar al doilea, prin Ţibăneşti. Şoferii au fost cei care au sunat la poliţie şi au anun­ţat pericolul.

„S-a constatat faptul că, la data de 8 septembrie, un bărbat de 60 de ani, din comuna Valea Lupului, ar fi condus un autoturism pe raza comunei Bârnova, iar în urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că şoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Al doilea şofer a fost prins în localitatea Ţibăneşti. „La data de 8 septembrie, poliţiştii Secţiei 4 Rurală Miroslava au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Ţibăneşti. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii