Pisicile Aristocrate, Doamna și vagabondul, Dumbo, Cartea Junglei au conținut rasist

vineri, 16 octombrie 2020, 10:07
2 MIN
 Pisicile Aristocrate, Doamna și vagabondul, Dumbo, Cartea Junglei au conținut rasist

Un avertisment privind conținutul rasist în desene clasice ale Disney, introdus anul trecut, a fost actualizat cu un mesaj mai dur. Când sunt rulate pe platforma de streaming Disney+, anumite desene ca Dumbo sau Cartea Junglei acum afișează un avertisment despre stereotipuri.

„Acest program include reprezentări negative și/sau maltratarea de persoane sau culturi”, afirmă avertismentul, adăugând că „aceste stereotipuri au fost greșite atunci și sunt greșite și acum”.

Mesajul precizează în loc să înlăture conținutul, „vrem să admitem impactul său negativ, învățăm din el și declanșăm o conversație pentru a crea un viitor mai incluziv împreună”.

Alte desene care afișează avertismentul sunt Pisicile Aristocrate, care arată o pisică ce imită un asiatic cântând la pian cu bețișoare pentru mâncat, Peter Pan, în care se face referire la indigenii americani cu termenul considerat rasist „redskins” (piei roșii), și Doamna și vagabondul care ar avea mai multe secvențe considerate rasiste și care înfățișează stereotipii culturale.

Disney a adăugat prima dată un avertisment despre rasism în luna noiembrie însă acesta era mult mai scurt, notând că „acest program este prezentat cum a fost creat inițial. Ar putea conține unele reprezentări culturale depășite”.

Aflați amănunte de pe bbc.com și hotnews.ro.

Comentarii