Piste închise, piste deschise

miercuri, 19 ianuarie 2022, 02:43
3 MIN
 Piste închise, piste deschise

 

Un turco-suedez, un grec şi un ugandez au apărut pe listele Politehnicii

Campania de transferuri a Politehnicii Iaşi din această iarnă merge bine numai într-un singur sens. Al plecărilor! Reamintim, până la această oră, Poli a scăpat de şase dintre cei opt jucători pe care i-a pus luna trecută pe lista neagră, Laurenţiu Popescu, Brayhan Torres, Andrei Istrate, Jean Deretti, Ovidiu Marius Mihalache şi Alexandu Zaharia, şi trage speranţe că va rezilia şi contractul lui Marian Târşa. La capitolul “sosiri” însă, liniştea a fost “tulburată”, în afară de atacantul din Liechtenstein Yanik Frick (Evancon, Serie D – Italia), care se află în probe şi de alţi tineri care dau teste, doar de un mijlocaş venit din liga a doua finlandeză, Geoffrey Acheampong. Ghanezul născut pe 28 ianuarie 1997, trecut pe la Santa Barbara Gauchos (SUA), Bastia (Franţa), Tiburones Rojos de Veracruz (Mexic), LA Galaxy II (SUA), AC Kajaani (Finlanda), Elmina Sharks (Ghana), a sosit ieri în Iaşi, după cum am anticipat, şi, dacă va trece vizita medicală, va semna cu Iaşul. Fotbalistul va încasa un salariu lunar net de 2 000 de euro, câte 200 de euro lunar pentru chiria unui apartament şi bonusuri sportive.

În rest, toate ţintele Politehnicii pentru această iarnă s-au îndepărtat. Mijlocaşul ofensiv islandez Arni Vilhjalmsson (Breidablik, Islanda I) nu a mai dat niciun semn, mijlocaşul de bandă Alexandru Şaim Tudor (Petrolul Ploieşti) a refuzat Politehnica, iar un alt mijlocaş de bandă, Andreas Mihaiu (Dinamo Bucureşti), care şi aşa nu era tentat să vină în Liga a II-a, s-a accidentat. Nici măcar crudul dinamovist Ionuţ Amzar (fundaş stânga, 18 ani) nu poate fi adus de Iaşi, care, în plus, a pierdut lupta pentru achiziţionarea celor mai promiţători fotbalişti ai Astrei Giurgiu: mijlocaşul ofensiv Dragoş Gheorghe a ajuns la Petrolul Ploieşti iar un alt mijlocaş, Gabriel Şerban, la FC Hermannstadt. De asemenea, a picat şi soluţia Martin Remacle, mijlocaş belgian de la FC Botoşani.

 În aceste condiţii, Politehnica a început să deschidă alte piste, fapt care va genera, aproape sigur, întârzieri serioase în ceea ce priveşte cristalizarea lotului de jucători cu care va fi abordat sezonul de primăvară.

Ieri, se discuta cu mijlocaşul lateral turco-suedez Ferhad Ayaz (28 ani), care a fost legitimat ultima dată la Degerfors (Suedia II), unde s-a şi format, şi a trecut pe la Gaziantepspor (Turcia), Orebro (Suedia) şi Dalkurd (Suedia), precum şi cu atacantul grec Panagiotis Moraitis – FOTO- (25 ani). Moraitis a mai jucat în ţara natală la Panetolikos şi Panachaiki, în Muntenegru, la Buducnost Podgorica şi, ultima dată, la Borac Banja Luka, în Bosnia Herzegovina, prima ligă.

Totodată, e posibilă sosirea atacantului ugandez Mahadi Mahrez Kayondo (25 ani – CSM Deva, locul II în Seria a VII-a a Ligii a III-a), care mai jucat la FC Ndejje University, în ţara natală, ACS Poli Timişoara şi ACS Ghiroda şi Giarmata Vii.

 

 

 

 

Comentarii