Plaja sălbatică, neștiută, accesibilă cu mașina, poate cel mai frumos loc din România

miercuri, 10 iulie 2019, 22:53
1 MIN
 Plaja sălbatică, neștiută, accesibilă cu mașina, poate cel mai frumos loc din România

Prietenii de la MARS România ne-au provocat să vă aratăm în cadrul campaniei sosestirevigorat.ro un loc neştiut, accesibil cu maşina, de văzut o dată-n viaţă. Vă arătăm, astăzi, o plajă secretă, săpată în inima munților, care te va duce gândul departe, prin cele mai exotice locuri. Și, totuși, deși nu pare, este la noi în România.

Ce-am găsit, la Șuncuiuș, în Bihor? Nici nouă nu ne-a venit să credem! Vorbim de o plajă, aproape sălbatică, din inima Apusenilor, cu nisip fin, sezlonguri ca la mare și un view care te duce gândul, departe, la Thailanda. Și nu e nicio exagerare. Este, poate, cel mai frumos loc, neștiut, din România, necălcat încă de picior de turist gălăgios. Este proiectul inedit și îndrăzneț al medicului stomatolog Sebi Lascu, care, din dragoste pentru natură, a făcut aici imposibilul: a adus marea la munte.

Cum ajungi cu mașina?

Traseu: București – Alba – Turda – Huedin – Negreni – Șuncuius

La 544 de km de București, la 230 de km de Timișoara, la 103 km de Cluj

Unde te cazezi?

Drumul este ușor accesibil cu mașina. Asfaltul este ca în palmă până la Șuncuiuș, iar de aici sunt de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de țară. Practic, e doar începutul unui traseu superb, care te va duce spre câteva dintre cele mai spectaculoase peșteri din România: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei. Cazați-vă la Pensiunea Grădia, cea de care aparține plaja de poveste, dintre munți.

Mai multe informatii si imagini in calatorinbascheti.ro

Comentarii