PNL a numit director de spital un organizator de nunți, fost chelner

vineri, 01 mai 2020, 20:40
1 MIN
 PNL a numit director de spital un organizator de nunți, fost chelner

Pe data de 21 aprilie, în urmă cu fix zece zile, ministrul Sănătății declara într-o emisiune de la Antena 3 că politizarea este cea mai mare problemă a spitalelor din România. „Cât timp vom influența politic, nu vom avea viitor în sistemul medical”, afirma Nelu Tătaru. Astăzi, același ministru a semnat o decizie care întrunește toate caracteristicile unei numiri politice.

Valentin Gog, un membru PNL care se ocupa cu organizarea de nunți și botezuri, a fost numit manager interimar al Spitalului Orășenesc Câmpeni (județul Alba). Pe pagina personală de Facebook, Gog se prezintă ca având studii la „Școala Vieții”. El îi ia locul la conducerea unității sanitare lui Ilie Călin Bodea, care fusese numit în funcție de PSD.

Cazul de la Câmpeni este povestea perfectă pentru a ilustra felul în care partidele politice s-au luptat, de-a lungul timpului, pentru controlul spitalelor.

La fel ca majoritatea unităților sanitare din țară, Spitalul Orășenesc Câmpeni se află în subordinea administrației publice locale. Așa că, la începutul lunii februarie, când a trebuit să numească un manager interimar la conducerea spitalului, primarul Călin Andreș (PSD) s-a orientat către un coleg de partid. Postul a fost preluat de Ilie Călin Bodea, membru PSD și fost secretar de stat în Guvernul Dăncilă.

Continuarea, pe recorder.ro

Comentarii