Politichie de top la Iaşi cu electricieni şi magazioneri

vineri, 15 mai 2020, 01:50
3 MIN
 Politichie de top la Iaşi cu electricieni şi magazioneri

Noi relatări fierbinţi pe astăzi, înainte de un uichend politic care se anunţă de foc (noroc că va fi şi olecuţă de ploaie la păpuşoi, Doamne-ajută!), de pe frontul războiului rece din partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori! 

Ne-au şoptit sursele noastre din zonă că socoteala celui care ar fi provocat toată tărăşenia, Electricianul seralist, ar fi aceea de a reintra în cărţi la partidoi. Nu, nu cărţile alea de la BCU, Doamne feri, ci alea pe care nea Măricel ot Cejău nu vrea deloc să i le dea la tăiat şi lui, taman acuma când se apropie alegerile iar pentru el şi locotenenţii lui nu se întrevede altceva decât tot un post de conţilier. Adicătelea nica tătă pentru cel ce se vedea deja lăsând la Iaşi sapa de sforar aranjor de provincie şi plimbând ţanţoş mapa pe la Parlament, de la toamnă.

Aşa se explică acum de ce, săptămâna trecută, Electricianul s-a dus cu cotizantul la nea Măricel acasă în vila cu căprioare a acestuia din Copou (apropo, haideţi că vă spunem mâine una scurtă şi despre faza aia filmată în Copou cu căprioara), iar de aicea zice-se că a ieşit cu mâna goală goluţă. Imediat după aceea unele guri rele zic că s-ar fi întâlnit şi cu madama vniversitară de la coada vacii, ca să aranjeze atacul pe feisbuc, după care s-a dus la buhaiul şantajist unde, la o bere, au pus la cale atacurile cu ghioaga la adresa lui nea Măricel, pe zile şi secţiuni.

Acuma, stimaţi telespectatori, nu trebuie să vă mai miraţi de ce buhaiul a ajuns până într-aşa situaţiune jalnică şi de râs încât, dacă până mai ieri scria toate măscările de pe faţa pământului despre Castanciu jr., acuma zice că ar fi numai bun de şef la partidoiul ieşean. De parcă, în afară de Electrician, îl mai întreabă cineva ceva pe fostul magazioner despre cum stă treaba în politichie… Aşa că hai noroc şi la mai mare: noi să fim sănătoşi!

Iaca şi conexiunea!

Pentru că tot ne întrebau unii încă de ieri dimineaţă despre cum s-a făcut şi s-a dres de a ajuns Electricianul şef la partidoiul pe muniţip să-şi întrevadă salvarea politică doar dacă va ajunge şef la judeţ împăciuitorul cu biznisuri de protejat Castanciu jr., haideţi să vă spunem cum se vede treaba din unghiul în care ne-am plasat noi tura asta!

Conexiunea zice-se că s-a tot făcut de mai multă vreme prin fostul băiat de casă al famigliei Castanciu pe vremea când baştan era tatăl juniorului, dipotatul cu pricina, Laika pe numele lui, cei doi fiind până de curând şef respectiv adjunct la şuşălile naţionale, loc unde zice-se că, atunci când se întâlneau la slujbă, şuşoteau numai despre politichie.

Şi, apropo: ştiţi ce se mai spune despre slujba celor doi acolo? Că singurii care nu aveau cartelă de înregistrat intrările-ieşirile erau chiar ei. Păi, cum să aibă, nene, când Electricianul dacă trece pe acolo o dată pe s’tămână…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii