Politicienii aflaţi în închisoare au declarat că, la finele lui 2019, n-au aşteptat să vină urătorii cu ursul, ci cu recursul

marți, 07 ianuarie 2020, 11:25
2 MIN
 Politicienii aflaţi în închisoare au declarat că, la finele lui 2019, n-au aşteptat să vină urătorii cu ursul, ci cu recursul

* "La mulţi ani!" tuturor celor care îşi sărbătoresc astăzi onomastica ("onomastica de nume", după cum am văzut scris pe un site): prin eforturile lor, Sărbătorile de Iarnă continuă şi azi (chiar şi mâine, dacă rămân resturi pe platouri şi în bidoane)! Pentru sărbătoriţi şi nu doar pentru ei, veşti bune din toată ţara, la început de nou an 2020:

* Un sondaj efectuat pe mii de subiecţi arată că în perioada Sărbătorilor românii au consumat mai puţin în oraş decât în afară, fapt neobişnuit. Specialiştii încă n-au găsit explicaţii, dar unii repondenţi ar putea da răspunsul: "Da, am fost mai întâi în cartier, la naşu', să-l colindăm, că ne-a invitat la masă; naşa nu serveşte, că-i cu ficatu', ai ei se uitau la noi, ca nu cumva! Decât un degeţel de tărie, două pahare de vin şi o bere fără alcool! După aia ne-a chemat vărul Gică la el, la ţară, că nu poate isprăvi purcelul singur şi beciul e plin: aşa am consumat în oraş de cinşpe ori mai puţin ca în afară!".

* Altă veste bună: veniturile multor români au crescut de Sărbători! Economiştii zic că respectivii au câştigat între Crăciun şi Sfântul Vasile mai mult decât media lunară din 2019! Aceştia nu lucrează în IT şi, în general, nu-s calificaţi, ci sunt tineri între 7 şi17 ani, care au prestat servicii la domiciliul clienţilor, umblând la case cu colindul, ursul, pluguşorul, capra şi sorcova!

* Românii sunt descurcăreţi şi inventivi în orice situaţie, chiar în momentele festive, de mare sărbătoare: tocmai am aflat că, în noaptea de Revelion, nenumăraţi săteni din toată ţara au rezolvat repede, pe loc, lipsa pocnitorilor din comerţ, pocnindu-se cu pari din gard şi cozi de lopată. În Vaslui, nişte urători au rămas fără capră (vecinii zic că ar fi tăiat-o şi mâncat-o / au făcut rachiu din ea), dar s-au descurcat cu o capră de tăiat lemne: la halul în care erau, cei uraţi nu s-au prins şi chiar au admirat-o!

* Ştiri pe scurt: Nişte politicieni cunoscuţi, aflaţi în închisoare, au declarat că, la finele lui 2019, n-au aşteptat să vină urătorii cu ursul, ci cu recursul. * Urătorii din mai multe zone defavorizate n-au avut nici acum costume de urs groase şi blănoase, din acelaşi motiv pentru care n-au avut nici pufoaice, ei ieşind la urat în trening, cu care chiar nu se poate face rachiu.

* Om sărac, om bogat: spre deosebire de sărmanii amintiţi mai sus, cei care au urat prin cluburile de fiţe din Bucureşti şi Poiana Braşov au purtat, în loc de costume de urs, costumaţii de Chewbacca, îndrăgitul personaj din "Războiul Stelelor", foarte la modă, deoarece ultimul film din serie a fost de-abia lansat!

Comentarii