Postările despre coronavirusul scăpat din laborator nu vor fi șterse de pe Facebook

joi, 27 mai 2021, 12:42
1 MIN
 Postările despre coronavirusul scăpat din laborator nu vor fi șterse de pe Facebook

Facebook nu va mai șterge și nici ascunde postări care răspândesc ideea conform căreia coronavirusul a fost produs artificial într-un laborator, a spus un purtător de cuvânt al platformei sociale. Mișcarea vine în contextul în care dezbaterea privind originile virusului a fost din nou deschisă de administrația Biden.

„În lumina noilor investigații asupra originilor Covid-19 și după consultări cu experți de sănătate publică, nu vom mai șterge postări care includ afirmația că virusul este produs artificial. Păstrăm contactul cu experții sanitari pentru a ține pasul cu evoluția pandemiei și pentru a ne actualiza politicile pe baza noilor dovezi științifice și tendințe”, a anunțat un purtător de cuvânt al Facebook.

După ce The Wall Street Journal a scris că trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan au fost spitalizați în 2019 cu simptome ale virusului, sprijinul pentru deschiderea dezbaterii în ce privește originea Covid-19 a crescut la Washington, iar administrația Biden a cerut o nouă investigație în această privință.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii