Postul de manager la Spitalul Grajduri, scos la concurs: se caută medici, economişti sau jurişti

joi, 15 aprilie 2021, 01:50
1 MIN
 Postul de manager la Spitalul Grajduri, scos la concurs: se caută medici, economişti sau jurişti

Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri a scos la concurs postul de manager al unităţii medicale. Dosarele de înscriere se pot depune până pe 4 mai 2021, urmând ca acestea să fie verificate. A doua zi vor fi afişate rezultatele selecţiei de dosare, iar contestaţiile pot fi depuse până pe 6 mai. Pe 7 mai urmează să fie publicate proiectele de management, susţinerea publică a proiectului fiind programată pentru 17 mai. 

Rezultatele finale vor fi afişate pe 19 mai, iar concursul va avea loc la sediul spitalului. În momentul de faţă, postul de manager este ocupat de juristul Victor Idriceanu. Ultimul concurs a fost organizat în 2017 după evaluarea activităţii managerului de către Ministerul Sănătăţii, când s-a constatat că nu a fost îndeplinit un indicator de performanţă din contractul de management. Atunci, Idriceanu nu a fost singurul care şi-a depus dosarul, contracandidata sa fiind avocata Mirela Farcaş, al cărei dosar a fost considerat incomplet.

Pentru a participa la concurs, fiecare candidat trebuie să cunoască limba română, scris şi vorbit, să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic, să fi urmat cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar sau să fi urmat masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ. De asemenea, este nevoie de cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie. Totodată, candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical, fizic şi neuropsihic şi să nu fi îndeplinit vârsta standard de pensionare, conform legii. 

Comentarii