Povestea porcului din pachet

luni, 30 decembrie 2019, 08:00
2 MIN

* A fost Ajunul, a fost Crăciunul, au fost zilele de după Crăciun, au fost bradul de Crăciun, cadourile de sub el şi cheful de lângă el, au fost colindători, SMS-uri "Fie ca Lumina…", au fost de toate. Şi porc a fost: unii au tăiat, alţii au cumpărat, iar mulţi au primit de la locul de muncă, în cadrul operaţiunii "Cârnaţi pentru angajaţi" – unde a fost cazul. Unde nu, că treaba merge prost, salariaţii au fost puşi să aducă înapoi resturile de anul trecut: oase, pieliţe de cârnat, sfori din mezel. Oamenii nu sunt toţi la fel, unii primesc produse din porc, alţii bani de porc, alţii porc şi bani de porc, iar alţii, mult mai numeroşi, primesc călduroase urări de sănătate şi prosperitate…

* Cum rezultatele n-au fost pe măsura aşteptărilor, nenumăraţi salariaţi de la diverse direcţii şi agenţii ale statului au primit, în loc de carne de porc, plicuri. Ei s-au bucurat de pleaşcă până când le-au deschis şi au găsit în ele nu bani sau bonuri de masă, ci felicitări de Sărbători (într-unele cazuri, rămase de la Paşti, cu iepuraşi şi ouă).

* Cum cea mai ieftină este carnea de porc viu, mulţi manageri au adus porci întregi, unul la fiecare 25 de angajaţi, care se află şi acum închişi în sălile de consiliu, unde fac murdărie, şi sunt hrăniţi cu pufuleţi şi covrigei de fetele de la contabilitate. Ei n-au putut fi tranşaţi şi pârliţi în birouri, că s-ar fi activat senzorii de fum.

* Alţi şefi au cerut să se pregătească pentru angajaţi sacoşe cu câte trei kilograme de ceafă şi două de muşchi de porc viu, patru metri de maţe de porc viu pentru cârnaţi şi câte un kilogram de mezel de porc viu; aceiaşi s-au interesat şi dacă există pe piaţă vin viu, mult mai ieftin.

* Au fost şi manageri care au preferat să dea salariaţilor plicuri cu bani, pe care scria "Primă porc", iar unii beneficiari au ajuns acasă dimineaţa, ebrietaţi exact ca porcii; soţiile lor sunt de părere că mai bine s-ar fi scris pe plicuri "Primă cui", "Primă cleşte", "Primă lemn", "Primă rangă" sau "Primă maimuţă". În fine, dată fiind data de astăzi, nu putem face altceva decât să vă urăm "La mulţi ani!".

Comentarii