Povestea unui șantaj cu o copilă de 16 ani. Plan diabolic pe platoul de la releul Bucium

joi, 26 august 2021, 02:01
4 MIN
 Povestea unui șantaj cu o copilă de 16 ani. Plan diabolic pe platoul de la releul Bucium

O fetişcană de 16 ani a făcut un plan de a obţine uşor bani de-ţi stă mintea-n loc. Și-a făcut cont pe un site dedicat oamenilor maturi, dar cu bani, amatori de aventuri, apoi a stabilit întâlnire amoroasă cu „un tip cu chelie, spre 50 de ani”. Aa aranjat însă cu doi prieteni să-l şantajeze ulterior pe individ, posesor de Audi Q7. Și-a pus bluză cu găurele, s-a văzut seara cu omul şi s-au dus spre Releu. Când se hârjoneau şi păreau a se simţi tocmai bine, omul a zărit în lumina farurilor doi inşi apropiindu-se, înarmaţi cu un baston telescopic şi cu un electroşoc. S-a urcat în maşină şi a şters-o n ulterior, indivizii l-au căutat pe Instagram, încercând să stoarcă de la el 3.000 de lei ca să nu-l denunţe pentru viol de minore. Toată povestea a ajuns însă pe mâna anchetatorilor, iar fata şi băieţii au primit condamnări. Întreaga poveste, pas cu pas, în rândurile de mai jos:

 

La doar 16 ani, o puştoaică s-a gândit să-şi folosească farmecele feminine abia dobândite pentru a obţine bani uşor şi repede. Chiar dacă ilegal. A intrat în legătură online cu un bărbat matur, contactându-se pe internet, stabilind cu acesta o întâlnire amoroasă. Întâlnirea, după cum a aranjat fata, ar fi urmat să fie spartă de doi prieteni, unul fiind chipurile „fratele” indignat. Cei trei nu au reuşit să-l escrocheze sau să-l jefuiască pe loc pe amorez, pentru că acesta a reuşit să fugă. A eşuat şi şantajul, pentru că victima s-a dus direct la Poliţie. Judecătorii par a fi fost însă în toane bune: niciunul dintre făptuitori nu va ajunge la închisoare, chiar dacă au primit condamnări.

Cum l-a agăţat Alexandra

Neverosimilele fapte s-au petrecut la începutul lunii iunie a anului trecut, când Alexandra A., în vârstă de 16 ani, şi-a creat un cont pe un site dedicat întâlnirilor cu adulţi înstăriţi, aflaţi la vârsta a doua sau peste, după cum a fost descris de anchetatori. La scurt timp, a fost abordată de ieşeanul A.B., cei doi discutând ulterior pe Instagram, în privat. Au stabilit ca în seara de 6 iunie să se întâlnească. În aceeaşi zi, fata s-a întâlnit însă şi cu prietenul său, Albert Popescu, şi cu un cunoscut al acestuia, Ion Nechifor. Au stabilit împreună ca fata să se întâlnească cu A.B. la Releu, iar în cursul înâlnirii să-şi facă apariţia şi ceilalţi doi. Popescu urma să joace rolul fratelui indignat, în scopul de a-l jefui pe amorez, sau de a-l şantaja. Zis şi făcut: pe seară, fata şi-a tras o bluză cu găuri peste sutien, urcând în maşina Audi Q7 a lui A.B. „Persoana vătămată a descris-o pe inculpată ca fiind o tânără brunetă, cu părul până în zona umerilor, prins în coadă la spate, slăbuţă, cu sâni proeminenţi şi înălţime circa 1,65, şi a menţionat că, după ce a urcat în maşină, inculpata i-a solicitat să meargă la Releu, în zona Bucium”, s-a menţionat ulterior în rechizitoriu.

Ajunşi pe dealul Bucium, fata i-a cerut lui A.B. să schimbe direcţia, intrând pe drumul spre mănăstirea Tărâţa. Între timp, fata îi transmitea lui Popescu, prin telefon, locul unde se aflau. A.B. a oprit la marginea drumului, în pădure, cei doi amorezi coborând. După 10 minute, au fost depăşiţi de un VW break. Lui A.B. i s-a părut suspect ca după ora 23.00 să mai treacă maşini prin zonă, şi a fost suficient de inspirat să reţină numărul de înmatriculare al maşinii. A rămas totuşi cu fata acolo, la insistenţele ei, aceasta începând să-l sărute pe gât, băgându-i mâna în pantaloni. Volkswagen-ul oprise la aproximativ 30 de metri distanţă, din el coborând Popescu, înarmat cu un electroşoc, şi Nechifor, cu un baston de cauciuc.

Condamnările micilor şantajişti

„Lovitura” a eşuat. Deşi înfierbântat, A.B. i-a observat pe cei doi venind spre el, a urcat în maşină şi a demarat în viteză. Nechifor a mai apucat doar să lovească cu bastonul în stâlpul median al maşinii, pe partea şoferului. Cei trei nu au renunţat însă la plan. Au mers la apartamentul lui Popescu, de unde acesta i-a trimis un mesaj lui A.B., de pe contul de Instagram al fetei, prin care îi cerea 3.000 de lei, pentru a nu reclama un pretins „viol de minoră”, la care ar fi fost martori. În zilele următoare, şi fata i-a trimis mesaje lui A.B., cerându-i bani pentru timpul petrecut cu el. Bărbatul nu s-a conformat, ci a anunţat Poliţia. Cei trei au fost prinşi cu ajutorul camerelor video din oraş, dar şi al IP-ului telefonului folosit.

Cei trei au fost trimişi în judecată pentru tentativă de tâlhărie calificată şi şantaj. În instanţă, fata a afirmat că ar fi fost obligată de Popescu să intre în joc, fără a reuşi să-i convingă însă pe judecători. Aceştia au condamnat-o doar la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 5 luni, fiind minoră. Nici ceilalţi doi nu au primit pedepse prea severe. Popescu a fost condamnat la 2 ani şi 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, iar Nechifor, la 1 an şi 9 luni, cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi încă atacată cu apel.

Comentarii