Prea mici pentru play-off

luni, 01 octombrie 2018, 01:43
3 MIN
 Prea mici pentru play-off

Gaz Metan Mediaş – Poli Iaşi 1-0 (0-0), în etapa a X-a a Ligii I de fotbal. Poli a jucat modest şi a ratat posibilitatea de a urca pe un loc de play-off

 

 

Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Constantin, I. Cristea, Trif – Ivanov, L. Aurelio – Olaru (’72 –  Chamed), Fernandes, Caiado (‘90^2 – Buziuc) – Fortes (’79 – Yazalde). Antrenor: Mihai Teja.

Poli: Cobrea – Gallego, Mihăescu, Frăsinescu, Panţîru – Qaka (’72 – Rus), Cioinac – Platini, Flores (’84 – N’Dongala), Sin – Cristea (’72 – Enoh). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Olaru (’19), Creţu (’39), Fortes (‘54), Constantin (’77), Chamed (’83), Caiado (‘90^1) – Panţîru (’27), Qaka (’71), Enoh (’74), Platini (’78), Sin (’87).

Arbitri: Andrei Antonie; Mircea Grigoriu, Cipiran Danşa.

1-0, min. 90^1: Fernandes a înscris din careul mic, după o lovitură liberă executată de Chamed de pe stânga.

 

Declaraţiile războinice ale antrenorului Politehnicii Iaşi, Flavius Stoican, lansate înaintea partidei, când tehnicianul moldovenilor spunea că abia aşteaptă să le închidă gura celor care l-au adus în Copou şi acum conduc Mediaşul, din cauza faptului că “în vară au cântat prohodul Politehnicii” nu au fost transpuse în fapte în prima repriză. Poli s-a exprimat modest, nereuşind să tragă pe poartă (!) sau să-i dea emoţii lui Pleşca, doar “capul” lui Cioinac (’21) meritând a fi consemnat. Gazul a dominat, des cu autoritate, Iaşul scăpând cu faţa curată, doar cu şansă. Gazdele au ratat chiar şi un penalty, acordat după o gafă mare a lui Gallego, henţ gratuit la centrarea lui Caiado, Cobrea parând şutul lui Constantin (’16) de la punctul cu var. În plus, Mediaşul nu a profitat de ezitarea portarului Iaşului la lovitura de cap a lui Fernandes (‘7), Fortes (’28), singur-singurel în careul mic, nu a fost în stare să cadreze, tot cu capul, iar I. Cristea (’34) şi Trif (’38) au fost şi ei imprecişi.

Actul secund a adus doar o scădere a calităţii jocului, nu şi o schimbare a aspectului său. Ardelenii au dominat o formaţie ieşeană care a reuşit să trimită un singur şut pe poartă (Cristea – min. 46), nefiind, în rest, deloc periculoasă. Dominarea oarbă a medieşenilor a fost translată pe tabelă în prelungiri, când Fernandes a profitat de un moment de reverie a apărării ieşene.

Poli ratează astfel posibilitatea de a urca acum pe un loc de play-off, unde, profitând de peisajul modest din Liga I, stau acum, Gaz Metan ori Sepsi…

 

Tradiţie călcată în picioare

 

^ Poarta gazdelor a fost apărată de fostul jucător al Politehnicii Iaşi, Răzvan Pleşca, fotbalist căruia Iaşul i-a rămas la suflet. ^ Cosmin Frăsinescu, jucător ajuns în 2015 la Iaşi, a jucat trei ani la Mediaş, în perioada 2011-2014. ^ Stoican nu i-a convocat pentru meciul de ieri, printre alţii, pe Bekui, Mimoun, Pîrvulescu, Chelaru ori Danale şi i-a lăsat în afara băncii de rezerve pe Sanoh şi Zaharia, care au făcut deplasarea cu echipa. Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Rusu, Aguinaldo, Petre şi Bosoi. ^ Flavius Stoican a fost la un pas de a fi eliminat, ca urmare a protestelor. Nu a terminat meciul pe bancă preparatorul fizic al oaspeţilor, Denis Zmeu, trimis în tribune în minutul 81. ^ Deşi a reuşit să obţină în acest an dreptul de a folosi titulatura echipei de tradiţie a Iaşului, FC Politehnica, demers pentru care s-au zbătut opt ani, moldovenii nu se obosesc să exploateze succesul obţinut. Ieri, inclusiv pe bluza de trening a antrenorului apărea titulatura CSM Politehnica Iaşi! (Ovidiu MINEA)

 

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Mihai Teja:Mă aşteptam să fie un meci greu. Mă bucură faptul că am crezut până la final în victorie. Succesul cred că este meritat, chiar dacă unii vor spune că a fost o victorie norocoasă”.

Flavius Stoican: “Sunt supărat pentru că am făcut unele greşeli şi pentru că am pierdut un meci de luptă. Chiar dacă nu am jucat spectaculos, puteam obţine o remiză”.

 

 

 

 

Comentarii