Prefectul Cojocaru acuză conducerea Aeroportului Iaşi de „politizare cu penali”

joi, 28 martie 2024, 14:00
2 MIN
 Prefectul Cojocaru acuză conducerea Aeroportului Iaşi de „politizare cu penali”

Preşedintele PSD Iaşi şi prefectul judeţului, Bogdan Cojocaru, acuză conducerea Aeroportului Iaşi de politizare. „Aeroportul Internaţional Iaşi este un teritoriu european, nu maidanul penalului Alexe Costel’, se arată într-o scrisoare deschisă. Mai jos redăm integral conţinutul ei.

„Scrisoare deschisă adresată lui Romeo Vatră, directorul Regiei Autonome Aeroportul Iaşi de prefectul Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi

Aeroportul Internaţional Iaşi este un teritoriu european, nu maidanul penalului Alexe Costel

„Obiectiv strategic naţional şi european, Aeroportul Iaşi a beneficiat de importante fonduri comunitare pentru dezvoltare şi modernizare, concretizate cu finalizarea noului terminal T4. Pentru reuşita acestei investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro, mare parte bani europeni, adresăm felicitări şi mulţumiri pentru implicare echipei de specialişti de la Aeroport precum şi constructorilor care au făcut totul posibil. Este, fără doar şi poate, una dintre cele mai importante investiţii publice pentru Iaşi.

Din păcate, am constatat cu mare amărăciune că, atunci când lucrurile serioase aproape s-au finalizat, a început joaca de-a inaugurarea lui T4. L-aţi deschis prima dată pe 23 ianuarie pentru stăpânii de la Bucureşti ai penalilor de la Iaşi. Ştiţi bine că a fost prea devreme şi, mai ales, ştiţi că nu a fost deloc corect!

A doua oară a fost pe 14 martie, pentru prezentarea noii identităţi vizuale, un lucru bun, dar pătat tot cu penali. Şi înainte şi după, aţi politizat până la sufocare un bun public al întregului judeţ. Aţi confiscat terminalul T4 pentru beneficiul electoral al inculpatului Alexe Costel care se agaţă cu dinţii de funcţia publică. Nici asta nu este deloc corect!

De data aceasta, vineri, 29 martie, când chiar deschideţi terminalul T4 pentru călători, faceţi-o fără penali! Pentru că Aeroportul Internaţional Iaşi este al ieşenilor, nu al penalilor. Ar fi un gest de normalitate. Fiţi fair-play faţă de comunitatea ieşeană şi invitaţi copii din şcolile ieşene şi pe părinţii lor, invitaţi tineri şi vârstnici, ieşeni din oraşele şi satele judeţului. Aceştia trebuie să inaugureze noul terminal!  Aeroportul Internaţional Iaşi este un teritoriu european, nu maidanul penalului Alexe Costel!” Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi”, se arată într-o scrisoare deschisă remisă redacţiei.

 

Comentarii