Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, spitalizat şi tratat de pneumonie la Strasbourg

luni, 20 septembrie 2021, 18:57
2 MIN
 Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, spitalizat şi tratat de pneumonie la Strasbourg

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, care face parte din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), este spitalizat la Strasbourg de miercuri, din cauza unei pneumonii, însă ”starea sănătăţii îi este bună”, a anunţat luni, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al instituţiei, relatează AFP.

El a fost nevoit să renunţe, miercuri, să prezideze sesiunea plenară a PE, miercuri, la Strasbourg, şi nu a asistat la discursul despre starea Uniunii al preşedintei Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.”Preşedintele PE David Sassoli a fost internat la Spitalul Civil din Strasbourg miercuri seara. În urma uneiexaminări, el a fost diagnosticat cu o pneumonie şi a fost tratat imediat prin terapii adecvate”, a anunţat purtătorul de cuvânt Roberto Cuillo, care precizează că starea sănătăţii preşedintelui PE este bună.

Roberto Cuillo anunţa săptămâna trecută că David Sassoli a făcut febră în noaptea de marţi spre miercuri şi că a efectuat teste covid-19, care s-au dovedit negative. Preşedintele Consiliului European Charles Michel i-a urat luni, într-un mesaj postat pe Twitter, o ”însănătoşire grabnică” lui David Sassoli.

Un fost jurnalist şi prezentator de jurnale televizate în Italia, David Sassoli a fost ales prima oară în 2009 ca eurodeputat de centru-stânga. În 2019 el i-a succedat la preşedinţia PE altui italian, Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi, provenind din PPE (dreapta), într-un mandat de doi ani şi jumătate.

Alegerea viitorului preşedinte al PE urmează să aibă loc în ianuarie.Liderul grupului PPE, germanul Manfred Weber, a renunţat să candideze, însă cere preşedinţia PE pentru familia sa politică, în numele unui acord încheiat în 2019 între grupurile parlamentare.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii