De Business

Punem punctul pe știi

Prima comunitate din România care îşi lansează moneda virtuală: CIUGUban

marți, 08 iunie 2021, 14:46
1 MIN
 Prima comunitate din România care îşi lansează moneda virtuală: CIUGUban

Comuna Ciugud, din judeţul Alba, devine prima comunitate din România care îşi lansează propria monedă virtuală: CIUGUban, care va fi folosită, în prima față, pentru a recompensa cetăţenii, în special copiii, care colectează selectiv deşeurile şi care reciclează.

Cu CIUGUban vor fi recompensaţi cetăţenii din comuna Ciugud, în special copiii, care colectează selectiv deşeurile şi reciclează ambalajele din plastic, sticlă şi aluminiu.

Proiectul presupune montarea în comună a unor staţii de preluare şi reciclare a ambalajelor, unde cetăţenii vor putea depune sticlele, PET-urile şi dozele de aluminiu, iar în schimbul acestora vor primi monede virtuale, CIUGUbani, care vor putea fi folosite în comunitate. Monedele nu au valoare de criptomonedă, ci sunt doar o formă de recompensare a cetăţenilor şi de stimulare a reciclării şi colectării selective, anunţă reprezentanţii comunei.

În cea de-a doua fază a proiectului, administraţia locală din Ciugud va monta astfel de staţii de reciclare şi în alte zone din comună, iar cetăţenii ar putea primi în schimbul monedelor virtuale reduceri la magazinele săteşti, care vor intra în acest program. De asemenea, se analizează şi se lucrează şi la posibilitatea ca, în viitor, cetăţenii să poată folosi monedele virtuale pentru a primi anumite reduceri de taxe sau impozite, idee care ar presupune inclusiv promovarea unei iniţiative legislative în acest sens.

Aflați amănunte de pe businessmagazin.ro.

Comentarii