Primăria aplică legea ca la carte când e vorba de refacerea fără autorizaţie a unui gard

miercuri, 27 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Primăria aplică legea ca la carte când e vorba de refacerea fără autorizaţie a unui gard

Inspectorii Primăriei nu văd construcţiile ilegale din buricul târgului, dar au ochi de vultur când vine vorba de lucrări mărunte, la margine de târg. Un ieşean vecin cu ruinele fostului Combinat de Utilaj Greu a fost condamnat să-şi dărâme gardul, construit fără autorizaţie.

F.V. locuieşte pe strada Fortus, la 80 de metri de fostul combinat. În 2020, acesta a început să-şi reconstruiască gardul, înlocuind scândurile de lemn cu BCA. Totodată, a reconstruit un zid al locuinţei, tot din BCA. Avea să declare ulterior că nu avea idee că pentru construirea unui gard este necesară vreo autorizaţie. Pe 23 octombrie 2020, F.V. a depus totuşi la Primărie documentele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism. Cinci zile mai târziu, poliţiştii locali l-au amendat cu 1.000 de lei, pentru lipsa autorizaţiei de construire, dându-i-se un termen de trei luni pentru intrarea în legalitate.

F.V. fusese reclamat de un vecin pe terenul căruia treceau muncitorii care refăceau gardul. Ieşeanul a plătit amenda fără comentarii, continuându-şi demersurile pentru obţinerea autorizaţiei. La începutul lui decembrie, a obţinut certificatul de urbanism. Pentru autorizaţie avea însă nevoie şi de acordul vecinilor. Unul dintre aceştia este însă plecat în Germania, aşa că F.V. nu s-a putut încadra în termenul de trei luni. Ca urmare, la împlinirea acestuia, municipalitatea a cerut în instanţă desfiinţarea construcţiilor ilegale.

În instanţă, F.V. şi-a recunoscut faptele, iar judecătorii au aplicat principiul conform căruia "nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii". Ca urmare, ieşeanul a fost obligat ca, în decurs de 6 luni să readucă gardul şi zidul casei în starea iniţială, pe cheltuiala sa.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii