Primarul Parisului, Anne Hidalgo, va candida la alegerile prezidențiale împotriva lui Macron

luni, 13 septembrie 2021, 11:14
1 MIN
 Primarul Parisului, Anne Hidalgo, va candida la alegerile prezidențiale împotriva lui Macron

Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat candidatura sa pentru președinția franceză, spunând că, în calitate de femeie cu rădăcini de clasă muncitoare și de imigranți, va încerca să repare furia și diviziunile din societatea franceză și să recâștige lucrătorii cu venituri mici dezamăgiți de partea sa.

„Modelul republican se dezintegrează în fața ochilor noștri”, a spus Hidalgo susținătorilor adunați pe docurile din Rouen, Normandia. Ea a avertizat asupra inegalităților în creștere, spunând: „Vreau ca toți copiii din Franța să aibă aceleași oportunități pe care le-am avut”.

Hidalgo, în vârstă de 62 de ani, este prima femeie primar a Parisului și este cunoscută mai ales pentru campania sa de reducere a numărului de mașini din capitala Franței, creșterea numărului de piste pentru biciclete și de a face orașul mai ecologic. Acest lucru i-a câștigat popularitatea în rândul unei baze ferme de votanți urbani în mare parte înstăriți din stânga, dar s-a dovedit polarizantă și a supărat lobby-ul producătorilor de mașini.

Hidalgo are o sarcină dificilă. Partidul socialist se clatină de la președinția cu un singur mandat al lui François Hollande, care a ajuns atât de nepopular încât nici măcar nu a căutat un al doilea mandat în 2017.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii