De Business

Punem punctul pe știi

Primele plăți către furnizorii de energie pentru banii cheltuiți cu plafonarea și compensarea

luni, 21 februarie 2022, 16:03
1 MIN
 Primele plăți către furnizorii de energie pentru banii cheltuiți cu plafonarea și compensarea

Ministerul Muncii a făcut, luni, primele plăți în valoare de 2 milioane de lei către 9 furnizori de energie, pe fondul acuzațiilor acestora că nu au primit nici acum banii cheltuiți cu plafonarea și compensarea prețurilor la energie, deși legislația a fost adoptată în urmă cu patru luni.

Potrivit Asociației Furnizorilor de Energie din România, prin noul Ordin comun al miniștrilor Muncii, Energiei și Finanțelor privind decontarea facturilor, se prelungește nejustificat termenul de rambursare a sumelor cheltuite de furnizori, spre limite absolut insuportabile, arată asociația, într-un comunicat.

Ministerul Muncii internționează să plătească toate 30 de solicitări depuse din partea furnizorilor de energie aferente lunilor noiembrie-ianuarie, facturi care se ridică la peste 150 de milioane de lei.

Furnizorii spun că au cheltuit sute de milioane de euro, majoritatea din credite bancare, fără să îi primească înapoi de la stat.

”Membrii Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România – AFEER îşi exprimă îngrijorarea că, nici până acum, la aproape patru luni de la adoptarea legislaţiei şi emiterea primelor facturi, nu au primit înapoi banii cheltuiţi cu plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale”, arată asociaţia.

În contextul creşterilor explozive ale preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, AFEER consideră necesare luarea unor măsuri pentru sprijinirea consumatorilor atât casnici, cât şi non-casnici; dar toate aceste fără a induce pierderi nejustificate furnizorilor si a afecta companiile din energie.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii