Primul deces la Spitalul mobil: un consilier al ex-preşedintelui CJ, Maricel Popa

miercuri, 11 noiembrie 2020, 03:00
3 MIN
 Primul deces la Spitalul mobil: un consilier al ex-preşedintelui CJ, Maricel Popa

Dumitru Paraschiv, economist, fost consilier judeţean PSD, avea 75 de ani. Ieri, la Iaşi, au fost 3 decese. Aseară au fost ocupate ultimele trei locuri libere la ATI de pacienţi transferaţi de la Bucureşti.

Încă o zi în top 10 al judeţelor cu numărul de noi cazuri cu infecţia cu SARS COV 2. Iaşul a mai bifat o zi în pandemie cu 332 de infectări, dar şi trei decese înregistrate în ultima oră. Printre cei care au pierdut lupta cu boala s-a aflat şi Dumitru Paraschiv, economist, fost consilier judeţean PSD şi şeful controlului financiar la partid. Avea 75 de ani şi din septembrie, după demisia din CJ, a devenit unul dintre consilierii personali ai ex-şefului CJ, Maricel Popa. A fost, de altfel, şi primul pacient internat la secţia ATI de la Leţcani.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 13.364 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 332 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4605 au fost externate (cu 88 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 267.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, erau ocupate 506 paturi, din care 51 erau pat­uri ATI. „La Spitalul de Boli Infecţioase nu mai există niciun pat liber la Com­partimentul de ATI. Mai avem doar trei paturi libere care au posibilitatea de ad­ministrare oxigen. Ieri am deschis însă şi al doilea salon de ATI de la secţia externă de la Leţcani. Aici există tot ceea ce este necesar, inclusiv organizarea personalului şi garda medicilor de 24 de ore din 24“, a spus prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, mai exact, din cele 51, cele nouă de la Spitalul de Boli Infecţioase erau ocupate în totalitate, la fel şi cele şase de la Spitalul Mobil Leţcani, şi cele de la Spitalul de Pneu­mologie, Spitalul Municipal Paşcani, Spitalul de Recuperare, şi Spitalul C.F. Iaşi.

Dintre cele trei locuri libere raporate ieri, în jurul orei 10, spre seară, toate au fost ocupate de către trei pacienţi COVID 19 în stare foarte gravă trasportaţi de SMURD Iaşi de la spitalele din Bucureşti.

În spitalele suport COVID-19 pe zona de confirmaţi mai erau 170 de paturi, din care 88 de paturi la Paşcani şi Hârlău. În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, toate paturile de la ATI erau ocupate.

VEDEȚI ȘI:

Mortalitate de 50% la Terapie Intensivă la Spitalul CFR. „Cheltuielile sunt foarte mari“AICI

Din nou focar la IRO, iar Centrul pentru Adulţi Galata e plin de COVIDAICI

Comentarii