Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

sâmbătă, 04 februarie 2023, 02:50
3 MIN
 Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Ei bine, iote că ultimele zvonuri venite cu expresul de noapte de la Bucureşti par să ne dea tot mai multă dreptate. Adicătelea, prin filiala liberală se tot şuşoteşte de mai multă vreme că la centru se fac şi se desfac tot felul de scenarii pentru abordarea alegerilor locale de la anul, şi multe din acestea nu-i au în prim plan pe cei doi cu stea în frunte pusă de procurori. Acuma, din ce auzim, încep să apară şi faptele, dragi telespectatori.

Mai concret, cică după vizita pe care au făcut-o la Iaşi pe 24 ianuarie cei doi lideri de partide, Ciolacu şi Ciucă, şeful liberalilor zice-se că s-ar fi supărat foc şi pară pentru că niciunul din cei doi nu a avut bunăvoinţa, sau isteţimea, în fine, ca să îl conducă până la aeroport.

Mai concret, zice-se că la o videoconferinţă de uz intern, nepublică, de zilele acestea a lui Ciucă, în calitate de lider liberal, cu şefii de filiale din ţară, acesta ar fi spus de la microfon ceva de genul ăsta, aproape mot-a-mot: „Nu am suferit o umilinţă mai mare ca la Iaşi, atunci când am fost condus la aeroport de către senatorul PSD Popa”.

Din ce înţelegem, aşadar, adicătelea în sensul că nea Mihăiţă şi dom’Costel nu l-au condus la plecare, la aeroport, iar sinatorul Măricel Popa, care oricum mergea într-acolo căci el îl conducea pe Ciolacu, l-a urcat în avion şi pe Ciucă. Spuneţi şi voi acuma, dragi telespectatori: oare sunt şanse să reziste Bahmutul la ofensiva de primăvară a lui Putin?

Dar la varianta asta voi v-aţi gândit? Că ei, sigur da…

Apropo, voi vă amintiţi că, atunci când prin toamnă a fost Orban la Iaşi, după ce fusese mazilit din funcţia de şef al PNL, la întâlnirea cu activul noului lui partid Forţa Liberală, la un local din târg, a fost prezent şi dom’ Costel? Doi la mână: voi ştiţi că unul din oamenii care au dat ok-ul decisiv pe primirea lui Mihăiţă la liberali, înainte de alegerile din 2020, a fost chiar nea Şică Orban?

Aşa că, în caz că vă imaginaţi că cei doi, dacă vor fi aruncaţi din barcă de Ciucă, nu vor mai avea pe ce liste candida, apăi, iote, liste s-ar găsi. Vorba e că şansele se duc puternic în bot, aşa să ştiţi. Staţi însă pe-aproape, că despre astea sigur mai parlamentăm! Că, zice-se, are balta peşte…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii