Prinţişor de Liga Campionilor

sâmbătă, 13 iulie 2019, 01:43
2 MIN
 Prinţişor de Liga Campionilor

 

Ianis a semnat cu campioana Belgiei, KRC Genk pentru cinci ani

 

Jucătorul Ianis Hagi a semnat un contract cu gruparea Genk, campioana Belgiei, a anunţat, ieri, clubul FC Viitorul. „Începând de astăzi, Ianis Hagi nu mai este jucătorul formaţiei FC Viitorul. Acesta a semnat cu un contract cu Genk, campioana Belgiei, formaţie calificată direct în grupele Champions League.”, a notat FC Viitorul. Pe site-ul campioanei Belgiei, a apărut un comunicat care precizează că Ianis a semnat un contract valabil până în 2024. „Ianis Hagi, în vârstă de 20 de ani, este puternic din punct de vedere tehnic, este creativ şi evoluează cu mult curaj şi dă dovadă mereu de iniţiativă”, a scris clubul belgian pe site-ul oficial.

Alte detalii despre transfer au fost furnizate de tatăl şi antrenorul jucătorului, Gheorhghe Hagi: „Contractul este pe cinci ani, dar cel mai important este că jucătorul este fericit. Noi credem că este o alegere corectă pentru progresul lui, este o echipă care se luptă pentru câştigarea campionatului, joacă în Europa, este un club care a crescut foarte mult în ultimii ani. Noi discutam cu Genk de foarte mult timp. Genk este o echipă care creşte jucători, ţara este cu un nivel de trai foarte ridicat, iar lotul echipei este foarte puternic. În plus, antrenorul Felice Mazzu l-a dorit pe Ianis. A discutat chiar el cu Ianis în timpul Campionatului European”, a spus Hagi care a mai menţionat că aspectul financiar a contat mai puţin. „Era o ofertă de 3-4 ori mai mare venită din Rusia. Nu există garanţia că Ianis va juca. Jucătorul a fost dorit şi atât. Nu existau garanţii. FC Viitorul şi-a păstrat procente şi dintr-un viitor transfer. Oferta nu s-a ridicat la pretenţiile noastre financiare, dar asta e. Nu a mai contat acest aspect”, a declarat Gică Hagi, la Telekom Sport. Conform unor informaţii de presă, suma de transfer ar fi în jur de 8-10 milioane de euro, iar salariul net anual ar fi de 800.000 euro.

Ianis s-a alăturat deja noii sale echipe, după o vizită medicală de şase ore. Echipa Genk activează într-un oraş din Flandra (provincia Limburg), cu aproximativ 66 de mii de locuitori. Printre jucătorii care vor fi colegi cu Ianis Hagi, sunt Wouters, Nastic, Paintsil, Malinovski, Piotrowski, dar şi fostul fundaş al Craiovei, Vladimir Screciu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii