Proba scrisă pentru examenul de directori de şcoli s-a mutat vineri, pe 15 octombrie

luni, 14 iunie 2021, 18:54
1 MIN
 Proba scrisă pentru examenul de directori de şcoli s-a mutat vineri, pe 15 octombrie

Numirile pe posturile de directori de şcoală vor fi făcute între 20-22 decembrie 2021, potrivit noii propuneri de calendar anunţate de ministrul Educaţiei, la Antena3. Sorin Cîmpeanu a spus că proba scrisă de la concursul de ocupare a posturilor de management în instituţiile de învăţământ ar putea avea loc vineri, pe 15 octombrie.

Reamintim că cel târziu pe 31 august 2021 vor fi expirat toate mandatele obţinute prin concursurile din anii trecuţi, dar şi numirile făcute pe 9 ianuarie anul curent. După această dată inspectorii şcolar, care sunt numiţi politic, vor delega directori interimari pentru a conduce şcolile în perioada semestrului I din anul şcolar următor, având sarcina inclusiv de a realiza concursul de angajare pentru noii directori.

„Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori vă asigur că va privilegia un singur lucru: competenţa. Toate lucrurile au fost gândite în sensul acesta (…) Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului după 14 septembrie, imediat după începerea şcolii, pe 13 septembrie, să aibă o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu astfel încât să avem numirile făcute între 20-22 decembrie, cu începere din semestrul II al anului şcolar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

SURSA: edupedu.ro

 

 

Comentarii