Probleme gârlă la Politehnica

miercuri, 12 septembrie 2018, 01:43
2 MIN
 Probleme gârlă la Politehnica

 

Mihalache a ieşit din circuit pentru minimum două săptămâni. Nici Rus nu va juca duminică, la Voluntari, el urmând să fie operat de menisc, cel târziu în iarnă. Platini e aşteptat joi în Iaşi, având şanse infime de a evolua în Ilfov

 

Ieri, “Ziarului de Iaşi” a informat despre problemele de natură medicală apărute la unii fotbalişti ai Politehnicii Iaşi. Din păcate, după analizele efectuate, veştile nu au fost deloc bune. Mihalache va ieşi din circuit pentru o perioadă de minimum două săptămâni, iar Rus nu va scăpa de operaţie. “De ce ne-a fost frică, nu am scăpat. În cazul lui Mihalache, este vorba de o recidivă a întinderii musculare pe care a avut-o, întindere din cauza căreia a ratat ultima partidă oficială, cu Concordia Chiajna. De această dată va trebui să stea două, poate chiar trei săptămâni. În ceea ce-l priveşte pe Rus, el a efectuat mai multe analize la Cluj, care au reliefat că problemele sale la menisc sunt de gradul III din IV. Având o musculatură bună la genunchi, va încerca să amâne operaţia, care e absolut obligatorie, până în iarnă. Săptămâna viitoare va începe alergările. Vom vedea cum va evolua şi cât de mari vor fi durerile” , a declarat directorul sportiv al Politehnicii, Tibor Selymes. Acesta a mai precizat că nu a luat nicio decizie în privinţa altui jucători cu probleme de natură medicală, Cedric Mongongu. Francezul a fost lovit la testul în familie derulat joia trecută, rezultatele analizelor medicale urmând a fi studiate mai în amănunt astăzi.

Pentru suplinirea absenţei lui Mihalache, titular incontestabil în ultimii ani, antrenorul principal al Politehnicii, Flavius Stoican, are la dispoziţie mai multe variante: Mădălin Mihăescu, Marius Chelaru, Ionuţ Cioinac (fiecare a fost folosit stoper de Stoican în meciuri oficiale), Adrian Gallego, Gabriel Bosoi, ultimii fiind încercaţi în zona centrală a defensivei la diferite antrenamente.

Duminică, la disputa cu FC Voluntari, din etapa a VIII-a a Ligii I de fotbal, Stoican nu va conta, aproape sigur, nici pe Platini, în timp ce situaţia lui Flores este incertă. “Pe Platini îl aşteptăm joi la echipă, după ce a jucat la echipa naţională a ţării sale, Insulele Capului Verde. E puţin probabil ca el să poată să joace imediat. E nevoie să fie evaluat, să se readapteze, probabil Flavius va apela la el la următorul meci, cu Dinamo. La Flores a apărut o suprasolicitare musculară, sper să nu evolueze nefericit” , a adăugat Selymes.  Meciul de la Voluntari va începe la ora 18:00. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii