Prof. Iulian Ciocoiu este noul preşedinte al Senatului Politehnicii

miercuri, 04 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Prof. Iulian Ciocoiu este noul preşedinte al Senatului Politehnicii

Membrii noului Senat al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi au ales în cursul zilei de ieri preşedintele Senatului. Astfel, cadrele didactice de la Politehnica ieşeană l-au ales pentru această poziţie pe prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, cadru didactic în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. 

Profesorul universitar, propus chiar de membrii Senatului pentru această poziţie, a obţinut 52 de voturi din 59. Iulian Ciocoiu a avut şi un contracandidat, pentru această poziţie fiind propus şi şef de lucrări dr. ing. George Ţăranu, care a obţinut însă doar cinci voturi. Un vor a fost anulat. Alegerile pentru poziţia de preşedinte al Senatului a avut loc în cadrul şedinţei Senatului, desfăşurată de la ora 12.00.Noul preşedinte al Senatului, prof. univ. dr. ing. Iulian Aurelian Ciocoiu, în vârstă de 57 de ani, este de 12 ani de secretar ştiinţific şi prodecan pentru activitatea de cercetare al Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. A fost preşedintele Comisiei de cercetare, inovare şi parteneriat public-privat al Senatului Universităţii Tehnice.

„Tipul de mandat pe care îl am în vedere se bazează pe cooperare şi pe eficienţă, este vorba de o relaţie între conducerea Senatului şi conducerea executivă a universităţii, precum şi între diverse comisii ale Senatului şi prorectoratele de profil. Universitatea are o serie de obiective propuse, iar Senatul va asigura suportul procedural pentru acestea; avem toată deschiderea pentru un mandat care să aibă în prim-plan interesele generale ale universităţii şi sper să reuşim să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat prof. univ. dr. ing. Iulian Aurelian Ciocoiu.

În cadrul şedinţei Senatului de ieri au fost alese şi poziţiile de vicepreşedinte şi de secretar. Astfel, această poziţie va fi ocupată de către prof. univ. dr. ing. Alexandru Sălceanu,  profesor al Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată. În cazul funcţiei de secretar al Senatului a fost ales şef de lucrări dr. ing. Daniel Toma, care îşi desfăşoară activitatea de cadru didactic la Facultatea de Hidrotehnică. (Andrei MIHAI)

Comentarii