Profesor la un cunoscut liceu din Copou, la un pas de condamnare. L-au salvat de închisoare rezultatele cu elevii

marți, 06 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Profesor la un cunoscut liceu din Copou, la un pas de condamnare. L-au salvat de închisoare rezultatele cu elevii

Un profesor de la Liceul cu Profil Sportiv a ajuns la un pas de uşa închisorii după ce a fost prins băut la volan. El a scăpat totuşi cu o simplă condamnare cu suspendare.

În iunie anul trecut, Cristian Ungureanu a băut acasă, cu un prieten, 6-7 beri cu alcool. A doua zi, Ungureanu urma să se mute, aşa că s-a apucat de împachetat şi mutat mobila, împreună cu alte două peroane. Pe parcursul a trei ore, bărbatul a mai băut trei beri de 750 ml. Cu toate acestea, el a fost cel care s-a urcat la volanul unei autoutilitare, îndreptându-se spre noua locuinţă. În faţa restaurantului „Cavalerul Medieval” însă, el a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie. Actele îi erau în regulă, dar şoferul emana halenă alcoolică. Analizele ulterioare aveau să stabilească o alcoolemie de 2,46‰ în sânge.

Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul în favoarea lui Ungureanu faptul că nu provocase niciun accident şi nici nu încălcase regulile de circulaţie. Condusese atent, iar faţă de poliţişti se comportase corect. Calitatea de antrenor de fotbal şi rezultatele obţinute au cântărit şi ele în decizia magistraţilor de a stabili o pedeapsă de doar un an de închisoare, dar cu amânarea executării. Decizia judecătorilor a fost contestată de procurori, aceştia insistând asupra valorii foarte mari a alcoolemiei şi asupra faptului că doar hazardul făcuse să nu se producă un accident. Argumentele anchetatorilor au fost acceptate de magistraţii Curţii de Apel.

„Spre deosebire de instanţa de fond, Curtea consideră că faptele imputate inculpatului au un caracter grav. În acord cu procurorul, Curtea consideră că infracţiunile de conducere a unor autovehicule sub influenţa alcoolului sunt infracţiuni grave, care pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, mai ales în contextul prezenţei unei alcoolemii în procent ridicat, cum este cazul inculpatului intimat. Contrar celor reţinute de judecătorul instanţei de fond, Curtea consideră că gravitatea faptelor imputate inculpatului nu este influenţată de producerea sau nu a unui eveniment rutier”, au menţionat judecătorii. Aceştia au decis condamnarea lui Ungureanu la 1 an şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 

Comentarii