De Business

Punem punctul pe știi

Profi, uzina Dacia şi Kaufland, firmele private cu cei mai mulţi angajaţi în anul crizei

miercuri, 23 iunie 2021, 09:27
1 MIN
 Profi, uzina Dacia şi Kaufland, firmele private cu cei mai mulţi angajaţi în anul crizei

Profi rămâne liderul clasamentului firmelor private cu cei mai mulţi angajaţi din economie şi 2020, în ciuda domolirii ritmului de creştere a numărului de angajaţi faţă de anii precedenţi, reiese dintr-o analiză făcută pe baza datelor pe care le-am obţinut de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Profi, liderul clasamentului firmelor private cu cei mai mulţi salariaţi, pentru al doilea an consecutiv. Profi a avut un număr mediu de 17.979 de angajaţi în anul 2020, cu peste 1.700 de oameni, în plus, pe statele de plată, faţă de nivelul anului 2019, arată bilanţurile firmei.

Uzina Dacia de la Mioveni rămâne pe locul al doilea în topul firmelor private cu cei mai mulţi angajaţi, în ciuda scăderii numărului mediu de angajaţi în anul crizei provocate de Covid-19.

Kaufland Romania urcă o poziţie şi ajunge pe locul al treilea în top, devansând RCS&RDS SA.

În primul an al crizei Covid-19, Mega Image, Kaufland, RCS&RDS, Dedeman şi Carrefour Romania au avut creşteri mai accentuate ale numărului mediu de salariaţi faţă de nivelurile din 2019 comparativ cu cele din intervalul 2019 – 2018.

Aflați amănunte de pe economica.net.

Comentarii