Proiect de peste 2 milioane de lei la Liceul Agricol din Miroslava

luni, 31 mai 2021, 01:57
2 MIN
 Proiect de peste 2 milioane de lei la Liceul Agricol din Miroslava

Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“ din Miroslava derulează un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de peste 2 milioane de lei, elevii din grupul ţintă urmând să primească burse de 1.200 de lei pe lună pentru perioada în care fac practică.

Proiectul desfăşurat de liceul din Miroslava este intitulat „Studiu de evaluare a oportunităţilor de învăţare la locul de muncă“, fiind în valoare de 2.373.484 RON, finanţat prin POCU, Axa prioritară 6.

Obiectivul principal al acestuia vizează creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv. Mai exact, stagiile de practică se adresează unui grup de 181 de elevi şi presupune recrutarea, implicarea şi menţinerea în proiect a grupului ţintă, programarea stagiilor de practică, desfăşurarea, monitorizarea şi evaluarea rezultatelor obţinute de elevi şi de partenerii de practică. În prima fază, activităţile proiectulului implică participarea a 60 de elevi şi a patru cadre didactice de specialitate.

„Elevilor din grupul ţintă li se asigură transportul spre locul de desfăşurare a stagiilor de practică şi li se oferă masă zilnică. După finalizarea stagiilor de practică pentru fiecare elev sau grupuri de elevi în parte, se realizează întâlniri cu reprezentanţii întreprinderilor participante la stagiile de practică, prin care să fie validate rezultatele programelor de învăţare la locul de muncă“, au subliniat reprezentanţii Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“ din Miroslava.

În ceea ce priveşte menţinerea în stagiile de practică a grupului ţintă, se acordă pentru fiecare elev burse de 1.200 de lei pe lună pentru cei care au finalizat stagiul, va avea loc un concurs cu 10 premii substanţiale, dar şi deplasări în diferite locaţii turistice unde se vor desfăşura workshopuri.

Reprezentanţii liceului estimează că minimum 76% dintre elevii benficiari îşi vo îmbunătăţi nivelul de pregătire profesională, 39 de elevi vor fi angajaţi la finalul proiectului, iar 19 vor urma cursuri de formare la sfârşitul proiectului.

Comentarii