PROIECT Mii de polițiști pensionați, chemați înapoi la muncă

marți, 15 martie 2022, 23:26
2 MIN
 PROIECT Mii de polițiști pensionați, chemați înapoi la muncă

Mii de foşti poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră care s-au pensionat, ar putea reveni la muncă. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care se doreşte reîncadrarea personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care s-a pensionat.

“Guvernanții noștri au constatat existența unui flux tot mai ridicat de cetățeni care tranzitează punctele de trecere a frontierelor de stat, ocazie cu care, de abia la acest moment, au propus elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență, în baza căruia vor putea fi dispuse mai multe măsuri, unele dintre acestea prezentând interes pentru sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, astfel: MAI va putea rechema în activitate/reîncadra, fără concurs, pe durată determinată de un an, cadre militare/polițiști care au trecut în rezervă/le-au încetat raporturile de serviciu, cu acordul acestora; MAI va putea angaja personal fără concurs, pentru activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării conflictului armat din Ucraina”, anunţă sindicatul Europol.

Teoretic, deşi actul gândit de Guvern se află încă în faza de discuţie, categoriile de pensionari ai MAI enumerate mai sus ar urma să beneficieze, în continuare, şi de pensie, dar şi de salariu. Rămâne de văzut dacă această ordonanţă va vedea “lumina zilei”, precum şi forma finală a actului. În tot acest timp, rămâne de văzut câţi dintre pensionarii MAI vor dori să se reactiveze şi să iasă din nou pe străzi sau în punctele de frontiere, pentru a gestiona problema valurilor de migranţi ucraineni.

Comentarii