Proiecte importante pentru dezvoltarea județului votate în ședința Consiliului Județean Iași (P)

joi, 23 februarie 2023, 14:30
2 MIN
 Proiecte importante pentru dezvoltarea județului votate în ședința Consiliului Județean Iași (P)

Astăzi a avut loc o nouă ședință a Consiliului Județean Iași în care administrația liberală a susținut proiecte importante și de interes pentru întreaga comunitate ieșeană.

Consilierii județeni ai PNL Iași au votat pentru modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, investiția în echipamente de ultimă generație ridicându-se la 4.976.265,00 lei, fără TVA. Secția de Terapie Intensivă neonatală de la Maternitatea Cuza Vodă va beneficia de un aparat de suport respirator non-invaziv, un echipament pentru monitorizare non invazivă a activității cerebrale, un ventilator neonatal, dar și alte echipamente moderne de specialitate. Proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar Consiliul Județean va avea o contribuție proprie de 10% din suma necesară.

Siguranța cetățeanului este prioritară pentru administrația liberală de la Consiliul Județean Iași, iar noi ne dorim ca problema câinilor fără stăpân să nu mai facă victime, am aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat dintre Județul Iași – Consiliul Județean Iași și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Zona Metropolitană Iași pentru proiectul „Campanie de sterilizare a câinilor din zona metropolitană Iași”. Consiliul Județean va finanța această acțiune cu 150.000 de lei, iar poiectul va fi implementat de sociatia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iaşi.

Investițiile în infrastructura școlară din județul nostru sunt definitorii pentru viitoarele generații, astfel încât proiectul prin care vor fi investiți peste 100 de milioane de lei în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a școlilor din peste 70 de UAT -uri din Iași este printre cele mai importante de pe ordinea de zi a ședinței ordinare din această lună. Proiectul va fi finanțat tot prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași:Mă bucur că se acordă o atenție sporită dezvoltării educației în zonele rurale și vreau să vă spun că noi, la Consiliul Județean Iași, facem tot ce ne stă în putință să implementăm și să finanțăm proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii școlare. Astăzi, în cadrul ședinței ordinare de plen, a fost aprobat proiectul privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente în valoare de peste 100 de milioane de lei finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. 72 de localități, printre care și Municipiul Pașcani și orașele Tg. Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei vor beneficia de astfel de investiții. Depunem toate eforturile să oferim elevilor județului nostru, dar și profesorilor, un mediu inovator și modern de studiu.”

Comentarii