Protest la DIICOT după clasarea dosarului 10 August

miercuri, 22 iulie 2020, 12:45
1 MIN
 Protest la DIICOT după clasarea dosarului 10 August

Un flashmob a avut loc, miercuri, în faţa sediului DIICOT din Capitală, organizat de către reprezentanţii mai multor grupuri civice. Participanţii au purtat viziere pe care au lipit fotografii cu personajele- cheie de la protestul 10 august: Carmen Dan, fost ministru de Interne, foştii şefi ai Jandarmeriei Române şi a Capitalei, colonelul Paraschiv, zis şi “Fantoma albă”, dar şi cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, şefa DIICOT Giorgiana Hossu şi procurorul general Gabriela Scutea. Protestatarii au avut şi litere cu care au format cuvântul “Mulţumim”, un mesaj ironic la adresa procurorilor care au luat decizia de clasare a dosarului 10 august.

“Reprezentanți ai grupurilor civice, purtând măști ale autorilor represiunii violente din #10august, au mulțumit în mod ironic DIICOT și procurorului Hosu pentru clasarea dosarului, sub ochii ministrului Predoiu și ai procurorului general Scutea. După îndepărtarea măștilor a fost afișat mesajul corect – #demisia!#nuuitam

Acum 3 ani grupurile civice mulțumeau sincer magistraților care luptau pentru independența justiției. Din păcate, după rezoluția DIICOT în dosarul #10august, autorii represiunii violente nejustificate de atunci au fost exonerați de răspundere. #nuuitam. “ a scris pe facebook Andi Cîrlan, unul dintre participanţii la flashmob.

Sursa: g4media

Comentarii